REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ratatouille (Ratatuj)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ratatuj – zeleninový směs z baklažánů, tykviček, paprik a rajčat.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksmalých tykviček
4 ksvelkých rajčat
2 ksbaklažánů
2 ksvelkých cibulí
2 kspaprik
1 ksstroužek česneku
1 ksbobkový list
3 lžíceoleje
mletý pepř
tymián
sůl

Postup:

1. Na oleji zpěníme baklažány nakrájené na nudličky
2. Přidáme tykvičky nakrájené na kolečka, později očištěné papriky nakrájené na nudličky, rajčata nakrájená na čtvrtky a na kolečka nakrájenou cibuli
3. Nakonec přihodíme rozetřený česnek a vše okořeníme a osolíme
4. Dusíme pod pokličkou, až zelenina změkne.

Doporučení:

Příloha: Vařené brambory a čerstvě připravené toasty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy