Na pánvi postupně orestované kousky lilku, papriky, cukety, pak cibule a nakonec i plátky česneku, vše smíchané dohromady a ochucené kořením a bylinkami.
Ingredience:
1 ks | větší lilek |
1 ks | cukety |
1 ks | větší červené papriky |
cca 5 ks | rajčat |
3 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
1 hrst | posekaných čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, oregáno) |
olivový olej | |
sůl |
Postup:
- Všechnu zeleninu včetně cibule nakrájíme na přibližně stejně velké díly (ne příliš malé, cca 2×2 cm), česnek na plátky
- Při přípravě ratatouille je důležité postupně opékat každou zeleninu zvlášť, takže nejprve rozpálíme na pánvi olej a opečeme lilek, pěkně dohněda, hotový lilek vyjmeme, dáme do připravené misky a pokud nám vpil všechen olej, trošku na pánev přilijeme, teď restujeme papriku, opět vyndáme k lilku, restujeme cuketu a dáme opět k již odložené zelenině
- Nakonec osmažíme cibuli, pak přihodíme česnek, necháme zavonět a rajčata, ta jenom párkrát přehodíme
- Na pánev vrátíme všechnu zeleninu, posypeme bylinkami a osolíme, promícháme, prohřejeme a můžeme podávat.
Lilek, cuketa, paprika a rajčata by měla být zastoupena v pokrmu stejným dílem.Zelenina musí zůstat na skus křupavá, nesmíme ji rozvařit. Proto se každá zelenina připravuje zvlášť a věřte, že je to velký rozdíl, pokud všechnu zeleninu restujete zvlášť nebo dohromady.
Poznámka:Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….