REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řezy s ořechovým vrchem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký moučník z polohrubé mouky, cukru, tuku a žloutklů zdobený sněhem s ořechy.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
100 gcukru
100 gtuku
3 ksžloutku
1 lžičkaprášku do pečiva
marmeláda
Na ořechový vrch:
100 gcukru
50 gmletých ořechů
3 ksbílky
citrónová kůra

Postup:

1. Do mísy vložíme změklý tuk, cukr, žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva, ručně vypracujeme hladké těsto
2. Těsto rozdělíme na dvě poloviny
3. Na plechu vyloženém pečícím papírem, ručně vytvarujeme dva ovály tlusté cca 8 mm
4. Těsto potřeme ostřejší marmeládou (malinovou, rybízovou …) a nahoru vyrovnáme ořechový sníh
5. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 30 minut.

Příprava ořechového sněhu:
Do vyšší nádoby vložíme bílky, které ručním nebo elektrickým šlehačem vyšleháme do tuhého sněhu. Postupně pak do sněhu zašleháme cukr a mleté ořechy s nastrouhanou citrónovou kůrou.

Doporučení:

– Kdo je alergický na ořechy, může použít na sucho opražené a rozdrcené ovesné vločky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy