REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Remosková musaka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté ochucené maso zapečené s brambory, lilkem, rajčaty a sýrem.


Ingredience:
500 gbrambor + voda
400 grajčat
250 gstrouhaného eidamu
2 ksvelkých lilků
mletý pepř
oregano
voda
olej
sůl
Na masovou směs:
600 gmletého masa
4 ksstroužků česneku
2 kscibule
1 kskonzervy krájených rajčat
mletý pepř
oregano
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve vroucí vodě doměkka, scedíme je, po zchladnutí oloupeme a nakrájíme na plátky
2. Omyté lilky nakrájíme na kolečka, posypeme solí, necháme 30 minut vypotit, pak je propláchneme pod studenou vodou, osušíme a opečeme z obou stran na rozehřátém oleji
3. Na 4 lžících rozehřátého oleje zpěníme oloupané na drobno nakrájené cibule a oloupané prolisované stroužky česneku, přidáme mleté maso, opékáme a oddělujeme hrudky od sebe
4. Pak přidáme krájená rajčata, osolíme, opepříme, podle chuti přidáme oregano a podusíme, až se tekutina odpaří
5. Remosku vytřeme olejem, na dno naskládáme vrstvu brambor, pokryjeme vrstvou lilku a plátků rajčat, mírně osolíme, opepříme, posypeme oreganem a vrstvou na jemno nastrouhaného sýra
6. Potom na sýr rozložíme vrstvu masa, opět vrstvu strouhaného sýra, rajčat, lilku, brambor, posypeme opět solí, pepřem, sýrem a oreganem
7. Zakryjeme víkem remosky a pečeme cca 45 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy