REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Remosková musaka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté ochucené maso zapečené s brambory, lilkem, rajčaty a sýrem.


Ingredience:
500 gbrambor + voda
400 grajčat
250 gstrouhaného eidamu
2 ksvelkých lilků
mletý pepř
oregano
voda
olej
sůl
Na masovou směs:
600 gmletého masa
4 ksstroužků česneku
2 kscibule
1 kskonzervy krájených rajčat
mletý pepř
oregano
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve vroucí vodě doměkka, scedíme je, po zchladnutí oloupeme a nakrájíme na plátky
2. Omyté lilky nakrájíme na kolečka, posypeme solí, necháme 30 minut vypotit, pak je propláchneme pod studenou vodou, osušíme a opečeme z obou stran na rozehřátém oleji
3. Na 4 lžících rozehřátého oleje zpěníme oloupané na drobno nakrájené cibule a oloupané prolisované stroužky česneku, přidáme mleté maso, opékáme a oddělujeme hrudky od sebe
4. Pak přidáme krájená rajčata, osolíme, opepříme, podle chuti přidáme oregano a podusíme, až se tekutina odpaří
5. Remosku vytřeme olejem, na dno naskládáme vrstvu brambor, pokryjeme vrstvou lilku a plátků rajčat, mírně osolíme, opepříme, posypeme oreganem a vrstvou na jemno nastrouhaného sýra
6. Potom na sýr rozložíme vrstvu masa, opět vrstvu strouhaného sýra, rajčat, lilku, brambor, posypeme opět solí, pepřem, sýrem a oreganem
7. Zakryjeme víkem remosky a pečeme cca 45 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy