Kousky kuřecích prsou zprudka opečené na oleji, servírované s rajčatovou omáčkou připravenou z výpeku a těstovinami.
Ingredience:
400-500 g | kuřecích prsou |
500 g | těstovin (pene, farfalle ...) |
1 konzerva | loupaných nakládaných rajčat |
1 lžíce | kapary |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | chilli papričky |
bazalka | |
kečup | |
cukr | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Prsa nakrájíme na úhledné kostky, které pak osolíme a okořeníme pepřem a zprudka opečeme na oleji dozlatova, maso vyjmeme z pánve a uchováme v teple
2. Do výpeku z kuřecích prs přidáme prolisovaný stroužek česneku, nadrobno nasekanou, jadřince zbavenou chilli papričku, nasekané kapary a konzervovaná oloupaná rajčata i s nálevem, na mírném zdroji tepla pokrm zahříváme, rajčata přitom vařečkou rozmačkáme na drobné kousky, pokrm mícháme
3. Omáčku dle chuti ochutíme cukrem (měla by být sladkokyselá), solí a pepřem a nadrobno nasekanými lístky bazalky, kdo má rád, přidá i trochu klasického sladkého kečupu
4. Nakonec do pánve přidáme prohřát orestované kuřecí maso
5. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, vaříme je běžně v mírně osolené vodě tzv al-dente, tedy na skus, měkké vyndáme z vody a necháme důkladně okapat
6. Do hlubokých talířů nandáme teplé těstoviny, hojně je přelijeme omáčkou s masem a ozdobíme lístky bazalky, ihned podáváme.
Kdo má rád, posype si pokrm ještě nastrouhaným parmazánem.