REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajská omáčka z trouby s vložkou hovězího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rajská omáčka upečená v troubě spolu s hovězím zadním a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
2 kghovězí zadní kýty bez kosti
1 kgzralých soudkových rajčat
2 lžičkytřtinového cukru + na dochucení
1 lžičkačerveného vinného octa
1/2 lžičkymleté skořice
2 lžíceolivového oleje
100 mlvody
4 ksbobkových listů
4 kskuliček nového koření
2 ksplechovek rajčat
1 kssvitku skořice
1 ksvětší cibule
1 kspalice česneku
pár snítek tymiánu
hrst bazalkových lístků
vývar dle potřeby
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme dorůžova oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme hovězí maso, které ze všech stran opečeme a necháme zhnědnout, potom maso vyjmeme, do hrnce vsypeme třtinový cukr i mletou skořici a směs necháme zkaramelizovat
2. Spodní část omytých rajčat nařízneme do kříže, vložíme do hrnce k cibuli, opatrně promícháme, aby se rajčata obalila cibulí, ale zůstala v celku, přidáme oloupané stroužky česneku, vinný ocet, lístky bazalky, tymián, mletý pepř, sůl, kuličky nového koření, bobkové listy a svitek skořice
3. Doprostřed hrnce vložíme maso, navrch vyklopíme rajčata z plechovky, podlijeme vodou, přiklopíme, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka (asi 2,5 hodiny), během pečení maso obracíme
4. Pak měkké maso z omáčky vyjmeme, vyndáme bobkové listy, kuličky nového koření a svitek skořice, omáčku rozmixujeme, poté propasírujeme přes cedník, dochutíme solí, pepřem a cukrem, pokud je příliš hustá, naředíme ji vývarem
5. Maso nakrájíme, vložíme do omáčky, prohřejeme a podáváme s noky, rýží, nebo houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy