REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajská omáčka z trouby s vložkou hovězího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rajská omáčka upečená v troubě spolu s hovězím zadním a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
2 kghovězí zadní kýty bez kosti
1 kgzralých soudkových rajčat
2 lžičkytřtinového cukru + na dochucení
1 lžičkačerveného vinného octa
1/2 lžičkymleté skořice
2 lžíceolivového oleje
100 mlvody
4 ksbobkových listů
4 kskuliček nového koření
2 ksplechovek rajčat
1 kssvitku skořice
1 ksvětší cibule
1 kspalice česneku
pár snítek tymiánu
hrst bazalkových lístků
vývar dle potřeby
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme dorůžova oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme hovězí maso, které ze všech stran opečeme a necháme zhnědnout, potom maso vyjmeme, do hrnce vsypeme třtinový cukr i mletou skořici a směs necháme zkaramelizovat
2. Spodní část omytých rajčat nařízneme do kříže, vložíme do hrnce k cibuli, opatrně promícháme, aby se rajčata obalila cibulí, ale zůstala v celku, přidáme oloupané stroužky česneku, vinný ocet, lístky bazalky, tymián, mletý pepř, sůl, kuličky nového koření, bobkové listy a svitek skořice
3. Doprostřed hrnce vložíme maso, navrch vyklopíme rajčata z plechovky, podlijeme vodou, přiklopíme, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka (asi 2,5 hodiny), během pečení maso obracíme
4. Pak měkké maso z omáčky vyjmeme, vyndáme bobkové listy, kuličky nového koření a svitek skořice, omáčku rozmixujeme, poté propasírujeme přes cedník, dochutíme solí, pepřem a cukrem, pokud je příliš hustá, naředíme ji vývarem
5. Maso nakrájíme, vložíme do omáčky, prohřejeme a podáváme s noky, rýží, nebo houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy