REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recept na cheesecake s kozím sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cheesecake většinou tvoří dvě vrstvy. První je krusta z rozdrobených sušenek, tu druhou tvoří sýrová nebo tvarohová vrstva. V minulosti byl cheesecake pouze pečeným dezertem, dnes se připravuje i jeho nepečená varianta. Cheesecake dort lze připravit podle původní receptury, tedy čistě sýrový, nebo v různých dalších příchutích. Někdo ke dvoum tradičním vrstvám přidává i třetí vrstvu tvořenou například čokoládou, ovocem a pod. Vyzkoušejte tento originální recept na cheesecake s kozím sýrem podle šéfkuchaře sítě bistro kaváren Mondieu Jozefa Schmidta.


Ingredience:
Korpus:
175 gsušenek Bebe Opávia
500 gmásla
Krém:
500 gtvarohu
500 gsýru Philadelphia (lze nahradit jiným druhem měkkého sýru)
400 gkozího sýru
250 gzakysané smetany
250 gmascarpone
200 gcukr krupice
50 ghladké mouky
20 gvanilkového cukru
2 ksvajíček

Postup:
  1. Korpus: Rozmixujeme sušenky a smícháme je s rozpuštěným máslem. Prsty nebo lžící vtlačíme vzniklou hmotu po celém dnu dortové formy.
  2. Krém: Asi 2 – 3 min šleháme vajíčka s vanilkovým a krupicovým cukrem a hladkou moukou, přidáme zakysanou smetanu, tvaroh, mascarpone, sýr Philadelphia a kozí sýr. Mícháme cca 5 min. Náplň rovnoměrně naneseme do dortové formy na vrstvu sušenek.
  3. Pečení: Cheesecake pečeme na 110 stupňů 1 hod., potom ztlumíme na 95 stupňů a pečeme ještě dalších 50 min.
  4. Hotový cheesecake necháme zatuhnout v chladu a až poté podáváme.
Doporučení:

Tip šéfkuchaře Mondieu: „Vybírejte z jemných kozích sýrů. Výsledek bude krémovější. Naprosto bezkonkurenční je pak cheesecake s měkkým kozím sýrem bez plísně. To prostě musíte vyzkoušet a ochutnat.“

A jestli patříte mezi ty, kteří si na zákusek raději zajdou do cukrárny, nebo chcete verzi s kozím sýrem prostě nejprve vyzkoušet, můžete tak učinit v restauraci Mondieu, která se nachází v OC Westfield na adrese Roztylská 2321/19, Praha.

Poznámka:

Recept k článku: Cheesecake tak, jak ho neznáte

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy