REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rebarborový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dortový korpus naplněný krémem, zdobený rebarborovou náplní zalitou dortovým želé.


Ingredience:
Na korpus:
90 ghladké mouky
80 gkrupicového cukru
5 lžichorké vody
3 ksvejce
Na krém:
250 mlmléka
150 grostlinného tuku
100 gcukru moučka
3 lžícehladké mouky
Na náplň:
900 grebarbory
100 gkrupicového cukru
150 mlbílého vína
2 lžícesolamylu
Další ingredience:
1 balíčekdortového želé
100 gkokosových lupínků
Potřeby:
dortová forma o velikosti 24 cm
alobal

Postup:

1. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a horkou vodou do pěny
2. Bílky ušleháme se zbylým cukrem na tuhý sníh
3. Obě hmoty spojíme, vmícháme mouku
4. Těsto naplníme do dortové formy o průměru 24 cm a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 45 minut, po upečení necháme korpus ve formě vychladnout
5. Studený korpus vyklopíme a překrojíme na dvě části
6. Z alobalu vytvoříme pásek široký asi 8 cm a spodní díl korpusu jím obalíme
7. Z mléka a mouky uvaříme krém, za stálého míchání ho necháme úplně vychladnout, po té spojíme s tukem utřeným s cukrem
8. Krém rozdělíme na dvě části, jednu rozetřeme na spodní díl korpusu a naplněnou část dáme do chladničky ztuhnout
9. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na špalíčky, dáme do hrnce, podlijeme vínem, přidáme cukr a 5 minut dusíme, třetinu rebarbory odebereme na ozdobu
10. Solamyl rozmícháme ve vodě a se zbylou rebarborou 2 minuty povaříme
11. Vychladlou náplň rozetřeme na korpus s krémem a přiklopíme druhým dílem korpusu
12. Dort potřeme zbylým krémem (necháme si malou část na dohotovení) a na povrch rozložíme podušenou rebarboru
13. Dortové želé připravíme dle návodu na obalu a přelijeme jím povrch dortu.
14. Hotový dort vložíme na 2 hodiny do ledničky, aby dobře zatuhl
15. Z dortu odstraníme alobal, strany potřeme zbylým máslovým krémem a obalíme je v opražených kokosových lupíncích.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Nepostradatelná osvěžující kombinace léta: gin & tonic

Klasika všech klasik gin & tonic neboli nejlepší způsob osvěžení a podpoření dobré nálady v teplých letních dnech. Vyzkoušejte nové kombinace se středomořským Ginem Mare. Doplňte tento prémiový gin například kvalitním tonikem Thomas Henry a dopřejte si opravdu chutný a osvěžující drink.

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Grilovací sezóna je v plném proudu!

Také patříte k milovníkům letního grilování? Pak pro Vás máme dvě zprávy. Začněme tou špatnou, grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů, protože se během něj mohou vytvářet nevhodné sloučeniny. Tyto procesy vznikají převážně grilováním masa a masových produktů, ale nevyhýbají se ani grilované zelenině. Půjdeme k té druhé zprávě. Naštěstí pro nás bude o něco pozitivnější. Tvorbu nezdravých sloučenin můžeme zásadně omezit, pokud delší dobu, nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin maso marinujeme v tekutých směsích bylin a koření. Platí to především o rozmarýnu, kurkumě a tymiánu, ale nápomocný je i česnek, oregano a mnoho dalších.

číst dále ...

Roter Hahn: Jihotyrolský knödle vládne každé sezóně

Jihotyrolští farmáři své hosty každý den hýčkají domácími delikatesami. Ať je léto nebo zima, sezóna si žádá svůj vlastní recept na národní pokrm – „knödle,“obdobu našeho českého plněného knedlíku na slano či na sladko. Běžně ho můžete ochutnat v lokální kuchyni, šenku či na statku svého farmáře. Ať je velký, malý, se špekem, s ovocem, se zeleninou, každá sezóna je v Jižním Tyrolsku zkrátka sezóna knedlíků.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou. Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností. V dnešní době, kdy se stále častěji ubíráme k přírodě, je však více než nasnadě dát pohance šanci. Je totiž zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek, které na náš organismus působí velice prospěšně. Věděli jste, že pohanka nepatří do skupiny obilovin, ale mezi tzv. pseudocereálie? Běžně se však v jídelníčku užívá jako obilovina (navíc bezlepková), z níž lze vařit nasladko i naslano.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy