REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rebarborový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dortový korpus naplněný krémem, zdobený rebarborovou náplní zalitou dortovým želé.


Ingredience:
Na korpus:
90 ghladké mouky
80 gkrupicového cukru
5 lžichorké vody
3 ksvejce
Na krém:
250 mlmléka
150 grostlinného tuku
100 gcukru moučka
3 lžícehladké mouky
Na náplň:
900 grebarbory
100 gkrupicového cukru
150 mlbílého vína
2 lžícesolamylu
Další ingredience:
1 balíčekdortového želé
100 gkokosových lupínků
Potřeby:
dortová forma o velikosti 24 cm
alobal

Postup:

1. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a horkou vodou do pěny
2. Bílky ušleháme se zbylým cukrem na tuhý sníh
3. Obě hmoty spojíme, vmícháme mouku
4. Těsto naplníme do dortové formy o průměru 24 cm a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 45 minut, po upečení necháme korpus ve formě vychladnout
5. Studený korpus vyklopíme a překrojíme na dvě části
6. Z alobalu vytvoříme pásek široký asi 8 cm a spodní díl korpusu jím obalíme
7. Z mléka a mouky uvaříme krém, za stálého míchání ho necháme úplně vychladnout, po té spojíme s tukem utřeným s cukrem
8. Krém rozdělíme na dvě části, jednu rozetřeme na spodní díl korpusu a naplněnou část dáme do chladničky ztuhnout
9. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na špalíčky, dáme do hrnce, podlijeme vínem, přidáme cukr a 5 minut dusíme, třetinu rebarbory odebereme na ozdobu
10. Solamyl rozmícháme ve vodě a se zbylou rebarborou 2 minuty povaříme
11. Vychladlou náplň rozetřeme na korpus s krémem a přiklopíme druhým dílem korpusu
12. Dort potřeme zbylým krémem (necháme si malou část na dohotovení) a na povrch rozložíme podušenou rebarboru
13. Dortové želé připravíme dle návodu na obalu a přelijeme jím povrch dortu.
14. Hotový dort vložíme na 2 hodiny do ledničky, aby dobře zatuhl
15. Z dortu odstraníme alobal, strany potřeme zbylým máslovým krémem a obalíme je v opražených kokosových lupíncích.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy