REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rebarborovo-tvarohový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V rozkádací formě na dort vyložené odleželé těsto, pokladené rebarborovým krémem, dort pak upečený v troubě posypaný kousky nastrouhaného těsta ze směsi na korpus.


Ingredience:
Na korpus:
450 gpolohrubé mouky
200 gmoučkového cukru
200 gvychlazené Hery máslová příchuť
1 sáčekprášek do pečiva
4 ksžloutky
Na náplň (krém):
750 gplnotučného tvarohu
250 grebarborových stonků
100 gtřtinového cukru
100 gmoučkového cukru
1 sáčekvanilkový pudink (prášek)
2 ksvejce
Ostatní:
papír na pečení
dortová forma o průměru 25 centimetrů

Postup:
  1. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a moučkovým cukrem, přidejte žloutky a vychlazenou Heru, vypracujte pevné, nelepivé těsto, to nechejte minimálně hodinu odpočinout v lednici
  2. Těsto rozdělte na 3 díly, jeden z nich vraťte do lednice, zbylé dva spojte a připravte si základ do formy
  3. Dno rozevírací dortové formy o průměru 25 centimetrů si vyložte pečícím papírem, ten do formy pěkně přivřete, boky vymažte Herou a vysypejte polohrubou moukou
  4. Připravené těsto rozválejte do kruhu a dejte do formy, mělo by zakrýt dno i boky formy, až po horní okraj, těsto rozprostřete prsty a dno propíchejte vidličkou
  5. Rebarborové stonky oloupejte, nakrájejte na krátké špalíčky a dejte spolu s cukrem do hrnce, povařit doměkka, nechejte vychladnout
  6. Všechny suroviny na krém, včetně vychlazené rebarbory, dejte do mísy robota a za pomoci šlehací metly vyšlehejte krém, rebarbora se při šlehání rozpadne na malé kousky
  7. Hotový krém, bez hrudek, vyšlehaný dohladka, vlijte do dortové formy, na základ z těsta, povrch uhlaďte, formou několikrát bouchněte o pracovní desku, aby se z těsta dostal ven přebytečný vzduch
  8. Zbytek těsta z lednice nastrouhejte na hrubém struhadle, těmito kousky posypejte povrch dortu
  9. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 minut.
Poznámka:

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy