REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rebarborovo-tvarohový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V rozkládací formě na dort vyložené odleželé těsto, pokladené rebarborovým krémem, dort pak upečený v troubě posypaný kousky nastrouhaného těsta ze směsi na korpus.


Ingredience:
Na korpus:
450 gpolohrubé mouky
200 gmoučkového cukru
200 gvychlazené Hery máslová příchuť
1 sáčekprášek do pečiva
4 ksžloutky
Na náplň (krém):
750 gplnotučného tvarohu
250 grebarborových stonků
100 gtřtinového cukru
100 gmoučkového cukru
1 sáčekvanilkový pudink (prášek)
2 ksvejce
Ostatní:
papír na pečení
dortová forma o průměru 25 centimetrů

Postup:
  1. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a moučkovým cukrem, přidejte žloutky a vychlazenou Heru, vypracujte pevné, nelepivé těsto, to nechejte minimálně hodinu odpočinout v lednici
  2. Těsto rozdělte na 3 díly, jeden z nich vraťte do lednice, zbylé dva spojte a připravte si základ do formy
  3. Dno rozevírací dortové formy o průměru 25 centimetrů si vyložte pečícím papírem, ten do formy pěkně přivřete, boky vymažte Herou a vysypejte polohrubou moukou
  4. Připravené těsto rozválejte do kruhu a dejte do formy, mělo by zakrýt dno i boky formy, až po horní okraj, těsto rozprostřete prsty a dno propíchejte vidličkou
  5. Rebarborové stonky oloupejte, nakrájejte na krátké špalíčky a dejte spolu s cukrem do hrnce, povařit doměkka, nechejte vychladnout
  6. Všechny suroviny na krém, včetně vychlazené rebarbory, dejte do mísy robota a za pomoci šlehací metly vyšlehejte krém, rebarbora se při šlehání rozpadne na malé kousky
  7. Hotový krém, bez hrudek, vyšlehaný dohladka, vlijte do dortové formy, na základ z těsta, povrch uhlaďte, formou několikrát bouchněte o pracovní desku, aby se z těsta dostal ven přebytečný vzduch
  8. Zbytek těsta z lednice nastrouhejte na hrubém struhadle, těmito kousky posypejte povrch dortu
  9. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 minut.
Poznámka:

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Vyzkoušejte burratu – italský sýr plný překvapení

Košík.cz představuje další přírůstek do své privátní řady Authentic, která klade důraz na prvotřídní kvalitu, poctivé zpracování a jasný původ surovin. Novinkou jsou italské sýry od Antonia Manieriho, který se řemeslu naučil v městečku Venosa v Itálii od svého dědečka sýraře. Svoje zkušenosti využil o několik let později v Praze, kde s ženou otevřel populární kavárničku se sýrárnou Latteria di Antonio. Základem jeho sýrů, stejně jako u dalších Authentic produktů, je poctivá ruční práce. Antonio zpracovává mléko z farmy Voděrádky v Říčanech, ze kterého vznikají pravé italské sýry lahodné chuti.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy