REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rebarborovo-tvarohový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V rozkládací formě na dort vyložené odleželé těsto, pokladené rebarborovým krémem, dort pak upečený v troubě posypaný kousky nastrouhaného těsta ze směsi na korpus.


Ingredience:
Na korpus:
450 gpolohrubé mouky
200 gmoučkového cukru
200 gvychlazené Hery máslová příchuť
1 sáčekprášek do pečiva
4 ksžloutky
Na náplň (krém):
750 gplnotučného tvarohu
250 grebarborových stonků
100 gtřtinového cukru
100 gmoučkového cukru
1 sáčekvanilkový pudink (prášek)
2 ksvejce
Ostatní:
papír na pečení
dortová forma o průměru 25 centimetrů

Postup:
  1. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a moučkovým cukrem, přidejte žloutky a vychlazenou Heru, vypracujte pevné, nelepivé těsto, to nechejte minimálně hodinu odpočinout v lednici
  2. Těsto rozdělte na 3 díly, jeden z nich vraťte do lednice, zbylé dva spojte a připravte si základ do formy
  3. Dno rozevírací dortové formy o průměru 25 centimetrů si vyložte pečícím papírem, ten do formy pěkně přivřete, boky vymažte Herou a vysypejte polohrubou moukou
  4. Připravené těsto rozválejte do kruhu a dejte do formy, mělo by zakrýt dno i boky formy, až po horní okraj, těsto rozprostřete prsty a dno propíchejte vidličkou
  5. Rebarborové stonky oloupejte, nakrájejte na krátké špalíčky a dejte spolu s cukrem do hrnce, povařit doměkka, nechejte vychladnout
  6. Všechny suroviny na krém, včetně vychlazené rebarbory, dejte do mísy robota a za pomoci šlehací metly vyšlehejte krém, rebarbora se při šlehání rozpadne na malé kousky
  7. Hotový krém, bez hrudek, vyšlehaný dohladka, vlijte do dortové formy, na základ z těsta, povrch uhlaďte, formou několikrát bouchněte o pracovní desku, aby se z těsta dostal ven přebytečný vzduch
  8. Zbytek těsta z lednice nastrouhejte na hrubém struhadle, těmito kousky posypejte povrch dortu
  9. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 minut.
Poznámka:

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy