REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ražničí z telecích jater

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavý recept na kostky telecích jater opečených na grilu spolu s anglickou slaninou a žlutou paprikou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gtelecích jater
200 ganglické slaniny
1 ksžluté papriky
3 lžícestrouhanky
2 lžícemásla
drcený pepř
sůl

Postup:

1. Játra odblaníme, opláchneme a důkladně okapané nakrájíme na kostky
2. Osolíme je, okořeníme pepřem a postupně obalíme v rozpuštěném másle a ve strouhance
3. Anglickou slaninu nakrájíme na špalíčky, papriku zbavenou jadřince opláchneme a pak ji nakrájíme na větší dílky
4. Na jehly postupně střídavě napichujeme kousky jater, slaniny a papriky
5. Hotové špízy opékáme na dobře rozpáleném grilu asi 15 minut.

Doporučení:

Takto připravené špízy servírujeme například s opečenými brambory a čerstvou zeleninou, případně zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy