Těstoviny plněné směsí z masa či jiných ingrediencí.
Ingredience:
300 g | hladké mouky |
3 ks | vejce |
1 dl | vlažné mouky |
špetka soli | |
mouka na posypání válu | |
voda na uvaření | |
masová nebo zeleninová náplň | |
rozšlehané vajíčko |
Postup:
1. Mouku nasypeme na vál a promícháme se špetkou soli (solíme málo, jinak by těsto špatně schlo)
2. Do mouky uděláme důlek, do něhož opatrně nalijeme vejce rozšlehaná s vlažnou vodou, zároveň těsto zpracováváme nožem
3. Nakonec hmotu hněteme důkladně rukama, až vypracujeme hladké těsto
4. Těsto vyválíme na dva stejně velké pláty
5. Na jeden plát naneseme dopředu připravenou náplň do čtverců vzdálených od sebe 5 cm, mezi jednotlivé kopečky náplně potřeme těsto rozšlehaným vejcem
6. Přiklopíme druhým plátem těsta a na místě potřené vajíčkem obě těsta přitiskneme k sobě (zajistíme, aby se nám ravioli při vaření neotevřely)
7. Rádýlkem vykrajujeme čtverečky, hodíme je do vroucí vody a jakmile vyplavou napovrch, vyndáme je děravou naběračkou
8. Ravioli dále zpracováváme dle příslušných receptur.
Masovou náplň připravíme jednoduchým orestováním sekané na cibulovém základě. Zeleninovou náplň vyrobíme rovněž orestováním zeleniny (paprik, rajčat) na rozpáleném oleji.