REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ravioli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těstoviny plněné směsí z masa či jiných ingrediencí.


Ingredience:
300 ghladké mouky
3 ksvejce
1 dlvlažné mouky
špetka soli
mouka na posypání válu
voda na uvaření
masová nebo zeleninová náplň
rozšlehané vajíčko

Postup:

1. Mouku nasypeme na vál a promícháme se špetkou soli (solíme málo, jinak by těsto špatně schlo)
2. Do mouky uděláme důlek, do něhož opatrně nalijeme vejce rozšlehaná s vlažnou vodou, zároveň těsto zpracováváme nožem
3. Nakonec hmotu hněteme důkladně rukama, až vypracujeme hladké těsto
4. Těsto vyválíme na dva stejně velké pláty
5. Na jeden plát naneseme dopředu připravenou náplň do čtverců vzdálených od sebe 5 cm, mezi jednotlivé kopečky náplně potřeme těsto rozšlehaným vejcem
6. Přiklopíme druhým plátem těsta a na místě potřené vajíčkem obě těsta přitiskneme k sobě (zajistíme, aby se nám ravioli při vaření neotevřely)
7. Rádýlkem vykrajujeme čtverečky, hodíme je do vroucí vody a jakmile vyplavou napovrch, vyndáme je děravou naběračkou
8. Ravioli dále zpracováváme dle příslušných receptur.

Doporučení:

Masovou náplň připravíme jednoduchým orestováním sekané na cibulovém základě. Zeleninovou náplň vyrobíme rovněž orestováním zeleniny (paprik, rajčat) na rozpáleném oleji.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy