V domácích podmínkách vyrobené italské těstoviny, naplněné houbovou směsí, uvařené doměkka.
Ingredience:
500 g | hladké mouky |
20 g | másla |
3 ks | vejce |
1 lžíce | olivového oleje |
voda | |
sůl | |
Na náplň: | |
300 g | hub |
100 g | šalotky |
50 g | parmazánu |
30 g | másla |
bílý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Mouky vysypeme na vál, uprostřed uděláme důlek, kam vyklepneme vejce a ostatní přísady, vše důkladně promícháme s moukou, uhněteme hladké těsto bez hrbolků, těsto zakryjeme potravinovou fólií a necháme 30-40 minut odpočinout
2. Připravené těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenko, rozdělíme ho na polovinu, na první část těsta si vyznačíme ravioly, naklademe na ně v malých odstupech drobné kopečky houbové směsi
3. Těsto okolo směsi potřeme vyšlehaným žloutkem a druhou částí plát s kopečky přiklopíme, mírně přitlačíme, dáváme pozor, aby kopečky s náplní zůstaly na svém místě
4. Pomocí kulatého vykrajovátka vykrojíme jednotlivé ravioly, které vaříme v mírně osolené vodě 2-3 minuty, pak je vytáhneme sítkem a necháme důkladně okapat.
Příprava houbové náplně:
Na másle orestujeme na jemno nakrájenou šalotku, přidáme pokrájené houby a mírně je podusíme, dochutíme solí a pepřem, nakonec přidáme strouhaný parmazán, směs necháme vychladnout.
Plněné ravioli podáváme horké, například přelité různými smetanovými omáčkami.
Poznámka:Ravioli bývají kulaté, hranaté … záleží na části Itálie, odkud pocházejí.