REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ravioli plněné houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách vyrobené italské těstoviny, naplněné houbovou směsí, uvařené doměkka.


Ingredience:
500 ghladké mouky
20 gmásla
3 ksvejce
1 lžíceolivového oleje
voda
sůl
Na náplň:
300 ghub
100 gšalotky
50 gparmazánu
30 gmásla
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Mouky vysypeme na vál, uprostřed uděláme důlek, kam vyklepneme vejce a ostatní přísady, vše důkladně promícháme s moukou, uhněteme hladké těsto bez hrbolků, těsto zakryjeme potravinovou fólií a necháme 30-40 minut odpočinout
2. Připravené těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenko, rozdělíme ho na polovinu, na první část těsta si vyznačíme ravioly, naklademe na ně v malých odstupech drobné kopečky houbové směsi
3. Těsto okolo směsi potřeme vyšlehaným žloutkem a druhou částí plát s kopečky přiklopíme, mírně přitlačíme, dáváme pozor, aby kopečky s náplní zůstaly na svém místě
4. Pomocí kulatého vykrajovátka vykrojíme jednotlivé ravioly, které vaříme v mírně osolené vodě 2-3 minuty, pak je vytáhneme sítkem a necháme důkladně okapat.

Příprava houbové náplně:
Na másle orestujeme na jemno nakrájenou šalotku, přidáme pokrájené houby a mírně je podusíme, dochutíme solí a pepřem, nakonec přidáme strouhaný parmazán, směs necháme vychladnout.

Doporučení:

Plněné ravioli podáváme horké, například přelité různými smetanovými omáčkami.

Poznámka:

Ravioli bývají kulaté, hranaté … záleží na části Itálie, odkud pocházejí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy