REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ravioli plněné houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách vyrobené italské těstoviny, naplněné houbovou směsí, uvařené doměkka.


Ingredience:
500 ghladké mouky
20 gmásla
3 ksvejce
1 lžíceolivového oleje
voda
sůl
Na náplň:
300 ghub
100 gšalotky
50 gparmazánu
30 gmásla
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Mouky vysypeme na vál, uprostřed uděláme důlek, kam vyklepneme vejce a ostatní přísady, vše důkladně promícháme s moukou, uhněteme hladké těsto bez hrbolků, těsto zakryjeme potravinovou fólií a necháme 30-40 minut odpočinout
2. Připravené těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenko, rozdělíme ho na polovinu, na první část těsta si vyznačíme ravioly, naklademe na ně v malých odstupech drobné kopečky houbové směsi
3. Těsto okolo směsi potřeme vyšlehaným žloutkem a druhou částí plát s kopečky přiklopíme, mírně přitlačíme, dáváme pozor, aby kopečky s náplní zůstaly na svém místě
4. Pomocí kulatého vykrajovátka vykrojíme jednotlivé ravioly, které vaříme v mírně osolené vodě 2-3 minuty, pak je vytáhneme sítkem a necháme důkladně okapat.

Příprava houbové náplně:
Na másle orestujeme na jemno nakrájenou šalotku, přidáme pokrájené houby a mírně je podusíme, dochutíme solí a pepřem, nakonec přidáme strouhaný parmazán, směs necháme vychladnout.

Doporučení:

Plněné ravioli podáváme horké, například přelité různými smetanovými omáčkami.

Poznámka:

Ravioli bývají kulaté, hranaté … záleží na části Itálie, odkud pocházejí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Bylinky, nepostradatelná součást kuchyně!

Dokážou proměnit i obyčejný pokrm v gurmánskou specialitu, dochutí a ovoní každý recept a navíc díky nim můžete snížit množství použité soli. Jak můžete bylinky pěstovat, aby byly vždy čerstvé, anebo skladovat, abyste uchovali jejich vůni i chuť? Prozradíme vám spoustu užitečných rad a k tomu ještě přidáme skvělé bylinkové recepty…

číst dále ...

Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů. Můžete si z nich sestavit příjemné letní menu, protože nabízíme nejen hlavní chody, ale také jídla hodící se coby předkrmy. A samozřejmě nesmí chybět ani dezerty, tentokrát v podobě osvěžujících nanuků plných ovoce. Nachystejte si potřebné kvalitní ingredience, ideálně se značkami kvality (jako je např. Klasa nebo Regionální potravina), abyste si na všem pořádně pochutnali a také dodali tělu dostatek živin. A můžeme začít.

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Kouzlete s ovocem, oslaďte si život pečeným čajem

Skvěle chutná a potěší i jako pěkný dárek. Řeč je o pečeném čaji, který vás v chladných dnech zahřeje a v létě osvěží. Rybíz, jablka, hrušky, maliny i další lesní plody. Ingrediencím se meze nekladou, vždy záleží na vaší chuťové preferenci. Příprava je jednoduchá a výsledek originální. Pamatujte jen, že ten nejlepší vyrobíte výhradně z kvalitních surovin.

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy