REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tagliatelle (širší nudle)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Italské široké nudle skvělé na přípravu mnoha těstovinových pokrmů.


Ingredience:
300 ghladké mouky
3 ksvejce
1 dlvlažné vody
špetka soli
mouka na posypání válu

Postup:

1. Mouku nasypeme na vál a promícháme se špetkou soli (solíme málo, jinak by těsto špatně schlo)
2. Do mouky uděláme důlek, do něhož opatrně nalijeme vejce rozšlehaná s vlažnou vodou, zároveň těsto zpracováváme nožem
3. Nakonec hmotu hněteme důkladně rukama, až vypracujeme hladké těsto
4. Těsto rozdělíme na 2 části a na pomoučeném vále je vyválíme na 2 placky silné asi 2 mm
5. Placky nakrájíme na dlouhé proužky široké asi 1,5 cm, přikryjeme je čistou utěrkou a 1 hodinu necháme odpočinout
6. Podle potřeby je ještě nakrájíme na delší nudle
7. Dále zpracováváme dle příslušných receptur.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy