REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčatová polévka s bazalkou, chilli a kokosovým mlékem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rajčatový krém připravený z plechovky oloupaných nakládaných rajčat, zeleninového vývaru, zeleniny, bylinek a koření ochucený cukrem a kokosovým mlékem.


Ingredience:
1 kskonzerva loupaných rajčat
1 kscibule
1 ksmrkve
1 ksvětší pálivé chilli papričky
2 ksbobkové listy
3-4 ksstroužky česneku
4 kskuličky nového koření
200 mlkokosového mléka
2 lžícerajčatového protlaku nebo kečupu
1 vrchovatá lžícetřtinového cukru
1 lzeleninového vývaru
špetka mleté skořice
olej
sůl
několik listů bazalky + snítky na ozdobu
parmazán nebo jiný vhodný sýr na odzobu

Postup:
  1. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno, mrkev očistíme a nakrájíme nadrobno, chilli papričku zbavíme jadérek a stopky, nakrájíme nadrobno
  2. Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, zasypeme cukrem, jakmile zkaramelizuje, přidáme protlak nebo kečup a nasekaná rajčata i s nálevem, mrkev, chilli papričku, vše zalijeme vývarem
  3. Přidáme koření, osolíme chvíli vše povaříme
  4. Koření vytáhneme, ručním tyčovým mixérem rozmixujeme na krém
  5. Nakonec do polévky přidáme nasekané listy bazalky, přilijeme kokosové mléko, chvíli vše povaříme, dochutíme solí, případně pepřem a cukrem
  6. Jednotlivé porce servírujeme ozdobené plátky parmazánu a snítky bazalky.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy