Krémová polévka z rajčat, cibule, paprik a dalších ingrediencí, podávaná s ochuceným jogurtem, zastřiknutá olejem.
Ingredience:
400 g | plechovky rajčat |
3 ks | stroužků česneku |
3 ks | červených paprik |
2 ks | cibule |
1 ks | mrkve |
1 ks | červené chilli papričky |
850 ml | zeleninového vývaru |
2 lžíce | olivového oleje + na zastřiknutí |
sůl | |
Na jogurt: | |
4 lžíce | bílého jogurtu |
1/2 ks | okurky |
pár mátových lístků | |
sůl |
Postup:
1. Do hrnce s rozehřátým olejem dáme oloupané na drobno nakrájené cibule, oloupanou na hrubo nastrouhanou mrkev, očištěné, na nudličky nakrájené papriky a zvolna opékáme 15 minut, přidáme oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, očištěnou na drobno nasekanou chilli papričku a ještě chvíli opékáme
2. Pak přidáme rajčata, přilijeme zeleninový vývar, přivedeme k varu a necháme asi 15 minut probublávat, dokud zelenina nezměkne, poté rozmixujeme tyčkovým mixérem a dochutíme solí
3. Mezitím smícháme bílý jogurt s na hrubo nastrouhanou od šťávy vymačkanou okurkou, podle chuti osolíme a ozdobíme lístky máty 4. Polévku podáváme s ochuceným jogurtem, zastříknutou olejem.