REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ragú z vepřového masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky z vepřového plecka obalené v mouce, zprudka oretované, podušené na cibulovo-česnekovo-slaninovém základě v mrkvovém vývaru a červeném víně.


Ingredience:
1,5 kgvepřového plecka
200 mlčerveného vína
200 mlvývaru z mrkve (nebo i jiný)
1 konzervanaloupaných krájených rajčat
1 lžícehnědého cukru
4 ksčtvrečky hořké čokolády
3 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
1 ksskořice (3 cm)
hladká mouka
slanina
sůl

Postup:

1. Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, oloupanou a na drobno pokrájenou cibuli a česnek, tento základ pak přendáme do pekáče
2. Vepřové plecko nakrájíme na větší kostky, zhruba jako na guláš a obalíme je v hladké mouce, na troše rozpáleného oleje, maso zprudka opečeme, aby se pěkně zatáhlo, přendáme ho také do pekáče, osolíme
3. Vše zalijeme vývarem a červeným vínem, přidáme kousek skořice, hnědý cukr, plechovku rajčat i s nálevem a pod poklicí pokrm dusíme tak 1,5 hodiny v troubě
4. Měkké maso odklopíme, do šťávy nalámeme čokoládu a vše ještě chvíli povaříme odklopené, dle chuti pokrm dosolíme a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy