Kostky z vepřového plecka obalené v mouce, zprudka oretované, podušené na cibulovo-česnekovo-slaninovém základě v mrkvovém vývaru a červeném víně.
Ingredience:
1,5 kg | vepřového plecka |
200 ml | červeného vína |
200 ml | vývaru z mrkve (nebo i jiný) |
1 konzerva | naloupaných krájených rajčat |
1 lžíce | hnědého cukru |
4 ks | čtvrečky hořké čokolády |
3 ks | stroužky česneku |
1 ks | větší cibule |
1 ks | skořice (3 cm) |
hladká mouka | |
slanina | |
sůl |
Postup:
1. Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, oloupanou a na drobno pokrájenou cibuli a česnek, tento základ pak přendáme do pekáče
2. Vepřové plecko nakrájíme na větší kostky, zhruba jako na guláš a obalíme je v hladké mouce, na troše rozpáleného oleje, maso zprudka opečeme, aby se pěkně zatáhlo, přendáme ho také do pekáče, osolíme
3. Vše zalijeme vývarem a červeným vínem, přidáme kousek skořice, hnědý cukr, plechovku rajčat i s nálevem a pod poklicí pokrm dusíme tak 1,5 hodiny v troubě
4. Měkké maso odklopíme, do šťávy nalámeme čokoládu a vše ještě chvíli povaříme odklopené, dle chuti pokrm dosolíme a můžeme servírovat.