REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto s oblohou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Poctivé rizoto podle starého receptu z minulého století připravené z vepřového masa, spařené rýže, anglické slaniny, cibule, vývaru z masoxu a koření, ozdobené nastrouhaným sýrem, rajčaty a paprikou.


Ingredience:
500 gvepřového masa z plece
300 grýže
70 ganglické slaniny
1 ksstředně velké cibule
0,5 lvývaru z kostky masoxu
1 lžičkasladké mleté papriky
sýr na strouhání
paprika
rajčata
voda
sůl

Postup:

1. Rozkrájenou slaninu vyškvaříme v hrnci a pak na ni do světle žluta orestujeme rozkrájenou cibuli
2. Přidáme na drobné kostky rozkrájené maso, osolíme je, okořeníme a za občasného podlévání vodou dusíme téměř doměkka
3. Nakonec k masu přidáme spařenou rýži, zamícháme ji, podlijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme ještě tak dlouho, až obojí zcela změkne
4. Hotové rizoto napěchujeme do menší naběračky a vyklopíme přímo na talíř, jednotlivé bochánky rýže posypeme strouhaným sýrem a dokola ozdobíme čerstvým pokrájeným rajčetem a paprikovým luskem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy