REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Quinoa salát s červenou řepou, kozím sýrem a quinoa lupínky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chcete tip na chutný a zdravý oběd? Zkuste quinoa sálat s červenou řepou, kozím sýrem a quinoa lupínky.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
150 gkozího sýru
80 gKlíčené quinoa lupínky Semix
2 ksstřední červené řepy
1 ksčervené masité papriky
4 hrstišpenátových listů (může být i rukola, polníček…)
semínka (slunečnicová, dýňová, sezamová…)
Klíčené quinoa lupínky Semix na posypání

Postup:
  1. Nejprve uvaříme červenou řepu. Do osolené vroucí vody vložíme dvě řepy a vaříme ji asi 20 minut, dokud nezměkne. Poté ji vytáhneme a necháme zchladnout. Oloupeme z ní slupku a nakrájíme na asi 0,5 cm vysoká kolečka.
  2. Quinoa lupínky nasypeme do mírně osolené vody (doporučení quinoa a voda 1:1) a pár minutek povaříme, dokud se nám nevypaří všechna voda.
  3. Listy špenátu smícháme společně s kousky červené papriky a semínky.
  4. Na zálivku smícháme olivový olej, pár kapek citrónové šťávy, med a balzamikový ocet. Zálivkou přelijeme salát a trochu zálivky necháme na přelití quinoy.
  5. Uvařenou quinou přendáme na talíř. Na quinou nakrájíme červenou řepu, přidáme salát a na vrch položíme kozí sýr. Nakonec vše zalijeme zbytkem zálivky a posypeme quinoa lupínky. Dobrou chuť.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Maso a grilování: Kam pro ten nejlepší kus?

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger – steakových partií masa existuje několik, a ne každý se hodí na vše. Kritérií, podle kterých vybírat, je nepřeberné množství. Pokud si budete chtít při prvních jarních grilovačkách připravit lahodný steak, měli byste zvolit opravdu pěkně vyzrálý kus masa. Nezapomínejte, že s čím kvalitnějšími ingrediencemi pracujete, o to lepší bude výsledek.

číst dále ...

Ořechové krémy jako součást zdravého jídelníčku: Jak poznat ten kvalitní?

Když se řekne oříškový krém, spousta z nás si s ním spojuje mlsání, a proto se mylně domníváme, že bychom se mu měli spíše vyhýbat. Přitom pokud si vyberete kvalitní ořechové máslo a dáte si pozor na množství, přinese vám i řadu benefitů.

číst dále ...

Přivítejte jaro skleničkou květinového vína

Možná jste již zaexperimentovali s víny z jiného ovoce než z hroznů, ale co vína z květin? Nejen na českém trhu působí stále jako jeden z nejčerstvějších přírůstků, přitom jejich historie není o nic kratší než u tradičního vína. Za ochutnání rozhodně stojí. Ostatně s přicházejícím jarním obdobím je právě láhev dobře vychlazeného květinového vína tou, po které sáhnete, pokud chcete dny plné slunce a pučících stromů pořádně přivítat.

číst dále ...

Lahodný kozí sýr, jak ho neznáte. Připravte si lehký jarní oběd, který vás zasytí

Teplejší počasí si žádá odlehčené pokrmy. Pokud patříte k těm, které salát nezasytí, zkuste si ho trošku vylepšit a doplnit o kvalitní kozí sýr. Dodá jídlům nezvyklé lahodnou příchuť, a navíc ho ocení i ti, kteří si třeba kravskou verzi dopřát nemohou. Rozhodně se nehodí jen do salátů, vynikající je také na grilu.

číst dále ...

Svátky jara jinak aneb chutné velikonoční recepty nejen pro vegany

Svátky jara už jsou téměř za dveřmi a vy pomalu začínáte přemýšlet nad tím, čím letos ozvláštníte sváteční tabuli? Nebojte se experimentovat, zatímco na Vánoce bývá menu zpravidla téměř neměnné, Velikonoce dávají mnohem větší prostor vyzkoušet něco nového. Potřebnou inspiraci najdete v receptech na chutné velikonoční menu od České veganské společnosti, které milé překvapí i zapřisáhlé masožravce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy