REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Provensálský salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát připravený z řezů ančoviček, čekanky, rajčat, černých oliv, cibule, papriky a dalších ingrediencí.


Ingredience:
12 ksřezů ančoviček
5 ksrajčat
3 ksvejce
2 ksstroužku česneku
2 kspapriky
2 kscibule
1 kssalátové okurky
1 ksmalé čekanky
1 kscitrónu
200 gzelených fazolek
100 gčerných oliv bez pecky
100 mlolivového oleje
1 lžícevinného octa
pepř
sůl

Postup:

1. Zelené fazolky omyjeme, odkrojíme konce a uvaříme v mírné osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat
2. Vejce si uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme měsíčky
3. Ančovičky scedíme, opláchneme od nálevu a necháme okapat
4. Jedno rajče si spaříme, oloupeme a rozmačkáme na kaši, zbylá rajčata nakrájíme na tenké plátky
5. Nakrájíme si omytou čekanku s okurkou a oloupanou cibulí na kolečka, papriky bez jádřince na proužky
6. Rozmačkané rajče promícháme s utřeným česnekem a za neustálého míchání metličkou přidáme olivový olej, vymačkanou šťávu z citrónu, vinný ocet a pepř
7. Do salátové mísy dáme papriky, okurky, zelené fazolky, olivy, okapané ančovičky, vejce a zalijeme připravenou zálivkou, důkladně promícháme a servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy