REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pohankový salát s jogurtem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z vařené pohanky, nakrájené papriky a rajčat, dochucený ochuceným bílým jogurtem.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
150 gpohanky
4 ksmenších rajčat
2 kszelené papriky
Zálivka:
250 gbílého jogurtu
4 ksstroužky česneku
sůl

Postup:

1. Pohanku propláchneme, scedíme a na sucho opražíme
2. Zalijeme dvojnásobným množstvím vody a na mírném plameni za občasného míchání vaříme (asi 10-15 minut) doměkka
3. Uvařenou pohanku pak scedíme a necháme vychladnout
4. Papriky opláchneme, rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky
5. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky
6. Vložíme do mísy, přidáme pohanku a mírně osolíme
7. Bílý jogurt ochutíme s rozetřeným česnekem, podle potřeby osolíme a zlehka vmícháme do pohankového salátu
8. Necháme asi 1 hodinu v chladnu uležet.

Doporučení:

– Pohanku nemusíme vždy vařit, po 8hodinovém máčení je dostatečně měkká a můžeme ji jíst syrovou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy