REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pudláky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě zapečené brambory, plněné sýrem.


Ingredience:
16 ksvětších brambor
4 kstaveného sýra
mletý černý pepř
sůl
sádlo
voda na očištění brambor

Postup:

1. Větší brambory pečlivě opereme a necháme oschnout
2. Vložíme je na plechu do trouby vyhřáté na 220 °C a když začnou praskat a jsou dostatečně měkké, vytáhneme je
3. Každou bramboru nahoře naloupneme a část vnitřku vydlabeme lžičkou
4. Vydlabanou masu smícháme s taveným sýrem a podle chuti přikořeníme a osolíme, omastíme sádlem
5. Brambory naplníme, tentokrát je stavíme těsně vedle sebe na plech, dáme je znovu do trouby a necháme ještě prohřát.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Červená řepa, nakládaná zelenina, kyselé mléko.

Poznámka:

Bramborovou směs lze také nastavit zbytkem prejtu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy