Vykynuté těsto potřené pudinkovou náplní, zatočené do rolády, rozkrájené, upečené v troubě ve tvaru šneků.
Ingredience:
Na těsto: | |
3,5 hrnku | hladké mouky |
1 hrnek | vlažného mléka |
3 lžíce | moučkového cukru |
1 sáček | vanilkového cukru |
2 ks | žloutky |
1 ks | kostky droždí |
1/4 ks | másla |
špetka soli | |
Na náplň: | |
450 ml | mléka |
1 sáček | pudinku s vanilkovou příchutí |
1 sáček | rozinek |
3 lžíce | cukru |
Na dohotovení: | |
papír na pečení | |
2 ks | bílky |
trochu mléka |
Postup:
1. Mouku nasypeme do misky, uděláme do ní důlek a do něj vylijeme vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí, okolo nasypeme cukr a špetku soli, vyklepneme vejce a nakonec přilijeme rozpuštěné máslo, necháme cca 5 minut, než vykyne kvásek
2. Směs vyhněteme a necháme 1 hodinu odpočinout
3. Mezitím, když těsto kyne, připravíme náplň; v hrnci zahřejeme mléko, nasypeme pudink spolu s vanilkovým a moučkovým cukrem, uvaříme pudink, do kterého nakonec zamícháme rozinky, necháme vychladnout
4. Vykynuté těsto rozválíme na centimetrový plát a potřeme pudinkovou náplní
5. Těsto srolujeme do rolády a nakrájíme na dvoucentimetrové špalíčky, ty vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali zbylé vaječné bílky
6. Šneky pečeme při teplotě 170 °C tak dlouho, dokud nejsou křupavé, tedy asi 20 minut.
Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.