REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pudinkoví šneci podle Ládi Hrušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykynuté těsto potřené pudinkovou náplní, zatočené do rolády, rozkrájené, upečené v troubě ve tvaru šneků.


Ingredience:
Na těsto:
3,5 hrnkuhladké mouky
1 hrnekvlažného mléka
3 lžícemoučkového cukru
1 sáčekvanilkového cukru
2 ksžloutky
1 kskostky droždí
1/4 ksmásla
špetka soli
Na náplň:
450 mlmléka
1 sáčekpudinku s vanilkovou příchutí
1 sáčekrozinek
3 lžícecukru
Na dohotovení:
papír na pečení
2 ksbílky
trochu mléka

Postup:

1. Mouku nasypeme do misky, uděláme do ní důlek a do něj vylijeme vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí, okolo nasypeme cukr a špetku soli, vyklepneme vejce a nakonec přilijeme rozpuštěné máslo, necháme cca 5 minut, než vykyne kvásek
2. Směs vyhněteme a necháme 1 hodinu odpočinout
3. Mezitím, když těsto kyne, připravíme náplň; v hrnci zahřejeme mléko, nasypeme pudink spolu s vanilkovým a moučkovým cukrem, uvaříme pudink, do kterého nakonec zamícháme rozinky, necháme vychladnout
4. Vykynuté těsto rozválíme na centimetrový plát a potřeme pudinkovou náplní
5. Těsto srolujeme do rolády a nakrájíme na dvoucentimetrové špalíčky, ty vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali zbylé vaječné bílky
6. Šneky pečeme při teplotě 170 °C tak dlouho, dokud nejsou křupavé, tedy asi 20 minut.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy