REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pudinkoví šneci podle Ládi Hrušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykynuté těsto potřené pudinkovou náplní, zatočené do rolády, rozkrájené, upečené v troubě ve tvaru šneků.


Ingredience:
Na těsto:
3,5 hrnkuhladké mouky
1 hrnekvlažného mléka
3 lžícemoučkového cukru
1 sáčekvanilkového cukru
2 ksžloutky
1 kskostky droždí
1/4 ksmásla
špetka soli
Na náplň:
450 mlmléka
1 sáčekpudinku s vanilkovou příchutí
1 sáčekrozinek
3 lžícecukru
Na dohotovení:
papír na pečení
2 ksbílky
trochu mléka

Postup:

1. Mouku nasypeme do misky, uděláme do ní důlek a do něj vylijeme vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí, okolo nasypeme cukr a špetku soli, vyklepneme vejce a nakonec přilijeme rozpuštěné máslo, necháme cca 5 minut, než vykyne kvásek
2. Směs vyhněteme a necháme 1 hodinu odpočinout
3. Mezitím, když těsto kyne, připravíme náplň; v hrnci zahřejeme mléko, nasypeme pudink spolu s vanilkovým a moučkovým cukrem, uvaříme pudink, do kterého nakonec zamícháme rozinky, necháme vychladnout
4. Vykynuté těsto rozválíme na centimetrový plát a potřeme pudinkovou náplní
5. Těsto srolujeme do rolády a nakrájíme na dvoucentimetrové špalíčky, ty vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali zbylé vaječné bílky
6. Šneky pečeme při teplotě 170 °C tak dlouho, dokud nejsou křupavé, tedy asi 20 minut.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Upečte si doma Halloween

Zpestřete si podzim oslavou Halloweena. Přinášíme vám čtyři lahodné duchařské dobroty, na kterých si pochutnají malá i velká strašidla.

číst dále ...

Lokální suroviny, perfektní maso a vůně severních moří. Bageterie Boulevard připravila nové Dánské Chef menu a novinku v podobě degustačního menu

Bageterie Boulevard uvádí nové Chef menu, tradičně připravené ve spolupráci se světovým šéfkuchařem. Tentokrát představuje vybrané pokrmy z dánské kuchyně, které pro Bageterii připravil skandinávský šéfkuchař Lars Sjöstrand. Zákazníci mohou vybírat ze tří nových dánských baget a polévky. Atraktivní novinkou je pak degustační menu, které umožňuje zvolit si dvě rozdílné příchutě baget. V rámci řady Balanced calories nabídne Bageterie i dánskou obdobu chlebíčku a wrap plný typicky dánských surovin.

číst dále ...

Boj proti angíně? 6 rad, jak může pomoci i příroda

Zánět krčních mandlí (angínu), určitě nepodceňujte. Společně s odborníky přinášíme 6 rad, jak podpořit funkci imunitního systému v boji s nemocí nebo zasáhnout rovnou preventivně. Jak už třeba odpočinkem, vyvarováním se některých alergenů či úpravou jídelníčku.

číst dále ...

Makový superpanáček mezi rostlinnými proteiny

Český výrobce přírodních potravin NATU přichází s novinkou – širokou nabídku rostlinných proteinů doplňuje o nového, makového superhrdinu – makový proteinový prášek. Je výjimečný nejen obsahem bílkovin, ale i velkým množstvím vápníku a taky skvělou chutí.

číst dále ...

Jablečné recepty ze statku

Sklizeň začíná a co může být lepšího než se probudit do slunného rána s ovocnými sady pod okny. Mnoho statků v Jižním Tyrolsku se zabývá pěstováním jablek a vyrábějí z nich nejeden kvalitní produkt. Jablečné sady se totiž rozléhají na 18 400 hektarech, díky kterým paří mezi největší uzavřené pěstitelské oblasti v Evropské unii. Na několika statcích si můžete vychutnat také kulinářské zážitky a pokud se budete chtít nějakému přiučit, selka vás recept ráda naučí. Malou ochutnávku z jihotyrolské kuchyně vám přinášíme i my v podobě tří jablečných receptů ze statků sdružení Roter Hahn.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy