V troubě upečený dezert připravený ze tří vrstev, z těsta, pudinku a polevy se zakysané smetany, která se na pudinkovku rozetírá až po upečení těsta a pudinkové náplně.
Ingredience:
Na těsto: | |
200 g | hladké mouky |
200 g | moučkového cukru |
1 sáček | vanilkového cukru |
1 sáček | kypřícího prášku |
1 dcl | oleje |
1 dcl | vody |
5 ks | žloutků |
sníh z 5 bílků | |
Na pudinkovou náplň: | |
2 sáčky | vanilkové pudinkové prášky |
3 lžíce | cukru |
1 l | mléka |
Na polevu: | |
3 kelímky | zakysané smetany |
moučkový cukr podle chuti | |
Ostatní: | |
papír na pečení | |
kakao nebo skořice na posyp |
Postup:
1. Vejce rozklepneme, opatrně oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme tuhý sníh
2. Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, pak postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej, vodu a nakonec sníh z bílků
3. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení
4. Uvaříme si pudink; postupujeme dle návodu na obalu, ještě teplý pak nalijeme na syrové těsto a dáme upéct
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 15-20 minut
6. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem podle chuti a rozetřeme na ještě teplý moučníkový korpus
7. Vychladlý dezert nakrájíme na jednotlivé řezy a podáváme posypaný kakaem nebo skořicí.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová