REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pudinkový koláč s letním ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šlehané kypré těsto s předem vařeným pudinkem, který mu dodá vláčnost, pokladené sezónním ovocem.


Ingredience:
300 gdrobného ovoce (maliny, borůvky, ostružiny, překrájené jahody... nebo směs)
1 lžícestrouhané pomerančové a citronové kůry
2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekkrupicového cukru
1/2 hrnkumléka
1/2 hrnkuoleje
2 ksvejce
1 kskypřicího prášku do pečiva
Na pudink:
2 kspudinkového prášku (libovolná příchuť)
3 až 4 lžícecukru (dle chuti)
mléko
A dále:
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu

Postup:

1. Pudink si uvaříme dle návodu a necháme zcela vychladnout
2. Mouku smíchanou s pečicím práškem prosejeme do větší mísy
3. Vejce s olejem a citrusovou kůrou prošleháme, přidáme mléko a vymícháme s moukou na hladké těsto – mléko můžeme přidat či ubrat, záleží na druhu mouky
4. Pekáček nebo menší plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou
5. Těsto nalejeme a urovnáme stěrkou
6. Na těsto opatrně nalejeme pudink a přidáme ovoce
7. Pečeme v troubě na 180 °C cca 40 až 50 minut.

Doporučení:

Hrnek má mít objem 250 ml. Moučník můžeme dozdobit nastrouhanou čokoládou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy