REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pudinkový koláč s letním ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šlehané kypré těsto s předem vařeným pudinkem, který mu dodá vláčnost, pokladené sezónním ovocem.


Ingredience:
300 gdrobného ovoce (maliny, borůvky, ostružiny, překrájené jahody... nebo směs)
1 lžícestrouhané pomerančové a citronové kůry
2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekkrupicového cukru
1/2 hrnkumléka
1/2 hrnkuoleje
2 ksvejce
1 kskypřicího prášku do pečiva
Na pudink:
2 kspudinkového prášku (libovolná příchuť)
3 až 4 lžícecukru (dle chuti)
mléko
A dále:
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu

Postup:

1. Pudink si uvaříme dle návodu a necháme zcela vychladnout
2. Mouku smíchanou s pečicím práškem prosejeme do větší mísy
3. Vejce s olejem a citrusovou kůrou prošleháme, přidáme mléko a vymícháme s moukou na hladké těsto – mléko můžeme přidat či ubrat, záleží na druhu mouky
4. Pekáček nebo menší plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou
5. Těsto nalejeme a urovnáme stěrkou
6. Na těsto opatrně nalejeme pudink a přidáme ovoce
7. Pečeme v troubě na 180 °C cca 40 až 50 minut.

Doporučení:

Hrnek má mít objem 250 ml. Moučník můžeme dozdobit nastrouhanou čokoládou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy