Roláda plněná pudinkem, nakrájená na plátky, potřená rozšlehaným vejcem a posypaná mandlemi, upečená dozlatova.
Ingredience:
Na těsto: | |
500 g | polohrubé mouky |
200 g | cukru |
2 lžíce | másla |
1 lžička | prášku do pečiva |
1 ks | vejce |
voda | |
olej na potření alobalu | |
Na pudink: | |
300 ml | mléka |
1 ks | žloutku |
1 ks | vanilkového pudinku v prášku |
Na dohotovení: | |
100 g | nasekaných mandlí |
1 ks | vejce |
máslo na plech | |
cukr na posypání |
Postup:
1. Z polohrubé mouky, cukru, kypřicího prášku do pečiva, změklého másla, vejce a trochu vody vypracujeme vláčné těsto, které necháme v ledničce 1 hodinu odpočinout
2. Pudink připravíme podle návodu na obalu, necháme za občasného promíchání zchladnout a potom do něho vmícháme žloutek
3. Z odpočatého těsta vyválíme obdélník, který potřeme připraveným pudinkem, zavineme, zabalíme do alobalu potřeného trochou oleje a dáme do ledničky na 1 hodinu tuhnout
4. Válec vybalíme z alobalu, ostrým nožem nakrájíme asi 2 cm silné plátky, kterými poklademe vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme na drobno nasekanými mandlemi, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut)
5. Vychladlé šneky pocukrujeme.