REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pudinkoví šneci II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda plněná pudinkem, nakrájená na plátky, potřená rozšlehaným vejcem a posypaná mandlemi, upečená dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
500 gpolohrubé mouky
200 gcukru
2 lžícemásla
1 lžičkaprášku do pečiva
1 ksvejce
voda
olej na potření alobalu
Na pudink:
300 mlmléka
1 ksžloutku
1 ksvanilkového pudinku v prášku
Na dohotovení:
100 gnasekaných mandlí
1 ksvejce
máslo na plech
cukr na posypání

Postup:

1. Z polohrubé mouky, cukru, kypřicího prášku do pečiva, změklého másla, vejce a trochu vody vypracujeme vláčné těsto, které necháme v ledničce 1 hodinu odpočinout
2. Pudink připravíme podle návodu na obalu, necháme za občasného promíchání zchladnout a potom do něho vmícháme žloutek
3. Z odpočatého těsta vyválíme obdélník, který potřeme připraveným pudinkem, zavineme, zabalíme do alobalu potřeného trochou oleje a dáme do ledničky na 1 hodinu tuhnout
4. Válec vybalíme z alobalu, ostrým nožem nakrájíme asi 2 cm silné plátky, kterými poklademe vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme na drobno nasekanými mandlemi, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut)
5. Vychladlé šneky pocukrujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy