REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pudinková buchta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá a přitom také jednoduchá buchta z těsta přelitého pudinkem, upečená v troubě, po upečení ještě přelitá zakysanou smetanou a posypaná skořicovým cukrem.


Ingredience:
Na těsto:
200 ghladké mouky
200 gmoučkového cukru
100 mloleje
1 sáčekprášek do pečiva
4 ksvejce
Na pudinkovou náplň:
1 lmléka
2 kssáčky vanilkového pudinku (může být i jiná příchuť)
Ostatní:
2 kelímkyzakysané smetany
skořicový cukr na posypání
mouka na vysypání a tuk na vymazání plechu

Postup:

1. Hladkou mouku smícháme s moučkovým cukrem a práškem do pečiva, pak zapracujeme rozšlehaná vejce s olejem, těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech (i když se těsta zdá málo, surovin je na velký, vyšší plech!)
2. Uvaříme puding z litru mléka a dvou pudingů, který nalijeme ještě horký na syrové těsto
3. Troubu rozpálíme na 250 °C a těsto dáme do trouby, pak teplotu stáhneme na 200 °C, pečeme 15 minut
4. Vyndáme z trouby a IHNED, na horkou buchtu, rozetřeme 2 zakysané smetany, buchtu ještě posypeme skořicovým cukrem a necháme vychladnout.

Doporučení:

Jednotlivé řezy můžeme při servírování ozdobit čerstvým ovocem.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslala paní Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy