REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pudinková buchta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá a přitom také jednoduchá buchta z těsta přelitého pudinkem, upečená v troubě, po upečení ještě přelitá zakysanou smetanou a posypaná skořicovým cukrem.


Ingredience:
Na těsto:
200 ghladké mouky
200 gmoučkového cukru
100 mloleje
1 sáčekprášek do pečiva
4 ksvejce
Na pudinkovou náplň:
1 lmléka
2 kssáčky vanilkového pudinku (může být i jiná příchuť)
Ostatní:
2 kelímkyzakysané smetany
skořicový cukr na posypání
mouka na vysypání a tuk na vymazání plechu

Postup:
  1. Hladkou mouku smícháme s moučkovým cukrem a práškem do pečiva, pak zapracujeme rozšlehaná vejce s olejem, těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech (i když se těsta zdá málo, surovin je na velký, vyšší plech!)
  2. Uvaříme puding z litru mléka a dvou pudingů, který nalijeme ještě horký na syrové těsto
  3. Troubu rozpálíme na 250 °C a těsto dáme do trouby, pak teplotu stáhneme na 200 °C, pečeme 15 minut
  4. Vyndáme z trouby a IHNED, na horkou buchtu, rozetřeme 2 zakysané smetany, buchtu ještě posypeme skořicovým cukrem a necháme vychladnout.
Doporučení:

Jednotlivé řezy můžeme při servírování ozdobit čerstvým ovocem.

TIP redakce: Vyzkoušejte také tento skvělý recept: Pudinková buchta se zakysanou smetanou – Tato buchta je jedna z těch „mokrých“. Jde o velmi vláčnou buchtu, která chutná malým i velkým. Díky různým obměnám lze péci opravdu často.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslala paní Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy