REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pudinková buchta podle Ládi Hrušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dvě vrstvy pečeného korpusu potřené pudinkovým krémem, hotová buchta ozdobená čokoládovou polevou.


Ingredience:
Na korpus:
5 lžicpolohrubé mouky
5 lžiccukru
3 lžíceteplé vody
3 lžíceoleje
1 sáčekprášek do pečiva
5 ksvajec
Na náplň:
1 sáčekvanilkového pudinku
1 sáčekčokoládového pudinku
1 a 1/4 hrnkumoučkového cukru
250 gmásla
1 lmléka + trochu na pokapání korpusu

Postup:

1. Nejprve si upečeme korpus; do mísy hodíme rozklepnutá vejce, přidáme cukr, vyšleháme do pěny, během šlehání přidáme postupně 3 lžíce teplé vody a 3 lžíce oleje, nakonec zapracujeme polohrubou mouku a prášek do pečiva
2. Hotové těsto vylijeme na plech vyloženým pečícím papírem a dáme péct do rozehřáté trouby na 20 minut při teplotě 180 °C
3. Během přípravy těsta se pustíme do náplně; nejprve uvaříme puding, smícháme čokoládový a vanilkový s litrem mléka bez cukru
4. Mezitím, než nám vychladne, tak si vyšleháme celé máslo s cukrem do pěny
5. Vyšlehané máslo s cukrem důkladně smícháme s pudinkem a vytvoříme vynikající krém
6. Upečené těsto rozdělíme přesně na půlku, na jednu část korpusu rozetřeme krém a druhou ho přikryjeme, upečené těsto pokapeme zbytkem teplého mléka
7. Na výsledný „sandwich“ rozetřeme další vrstvu pudinkové náplně a dezert přelijeme čokoládovou polevou, necháme vychladnout.

Příprava polevy:
Použijeme malou krabičku smetany na šlehání a jednu tabulku hořké čokolády, smetanu zahřejeme, nejlépe ve vodní lázni, do teplé smetany nalámeme, čokoládu, tu rozpustíme a poleva je hotová.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy