Chutná pudinková bublanina s čertvými borůvkami.
Ingredience:
300 g | borůvek |
1 hrnek | cukru krupice |
1/2 hrnku | polohrubé mouky |
1/2 hrnku | oleje |
1 ks | vanilkového cukru |
3 ks | vanilkového pudinkového prášku |
4 ks | vajec |
několik lžic mléka | |
na špičku nože prášek do pečiva | |
tuk na vymazání formy | |
olej na vysypání formy | |
moučkový cukr na posypání |
Postup:
1. Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem i cukrem krupicí do pěny a prosátou mouku s práškem do pečiva smícháme s pudinkovými prášky
2. Část sypké směsi smícháme se žloutkovou pěnou, olejem a přidáme mléko podle hustoty (těsto by mělo být řidší)
3. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který střídavě se zbytkem mouky lehce vmícháme do těsta 4. Těsto vlijeme do tukem vymazané, moukou vysypané koláčové formy a povrch posypeme očištěnými borůvkami
5. Koláč dáme péci do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dorůžova (špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené), necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Bublaninu můžeme upéci i s jiným ovocem.