REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pudinková bublanina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná pudinková bublanina s čertvými borůvkami.


Ingredience:
300 gborůvek
1 hrnek cukru krupice
1/2 hrnkupolohrubé mouky
1/2 hrnkuoleje
1 ksvanilkového cukru
3 ksvanilkového pudinkového prášku
4 ksvajec
několik lžic mléka
na špičku nože prášek do pečiva
tuk na vymazání formy
olej na vysypání formy
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem i cukrem krupicí do pěny a prosátou mouku s práškem do pečiva smícháme s pudinkovými prášky
2. Část sypké směsi smícháme se žloutkovou pěnou, olejem a přidáme mléko podle hustoty (těsto by mělo být řidší)
3. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který střídavě se zbytkem mouky lehce vmícháme do těsta 4. Těsto vlijeme do tukem vymazané, moukou vysypané koláčové formy a povrch posypeme očištěnými borůvkami
5. Koláč dáme péci do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dorůžova (špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené), necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Doporučení:

Bublaninu můžeme upéci i s jiným ovocem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy