Recepty z ryb. Pstruzi povaření v okořeněné vodě spolus s cibulí, servírovaní posypaní natvrdo uvařenými vejci nasekanými nadrobno a petrželkou.
Ingredience:
5 ks | středně velkých pstruhů |
3 ks | vajec |
40 g | cibule |
40 g | másla |
nové koření | |
bobkový list | |
celý pepř | |
zelená petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné pstruhy omyjeme vodou
2. Svaříme vodu s cibulí, solí a kořením
3. Do vařící vody vložíme pstruhy a zvolna je uvaříme
4. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nasekáme
5. Zpěníme máslo
6. Pstruhy vyjmeme, necháme okapat, položíme je na nahřáté talíře, posypeme vejcem a sekanou petrželkou.
– Podáváme např. s vařenými brambory a zeleninovými saláty.