REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roláda z tresky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V pergamenovém papíru zabalená roláda z tresky, cibule, vejce a koření.


Ingredience:
850 gvykuchané tresky bez hlavy
200 gkořenové zeleniny na vývar
40 gmásla
40 gcibule
2 ksžemle
1 ksvejce
nové koření
bobkový list
mléko na namočení
mletý pepř
máslo na potření
sůl
pergamenový papír

Postup:

1. Žemli namočíme do mléka a vymačkáme
2. Nakrájenou cibuli podusíme na tuku
3. Rybu očistíme, stáhneme kůži a seřízneme maso
4. Rybu, žemli a cibuli semeleme, zamícháme vejce, osolíme, opepříme a dobře propracujeme
5. Pergamenový papír namažeme hodně máslem
6. Podél delšího okraje položíme rybí hmotu, utvoříme 30 cm dlouhý váleček, zavineme a zavážeme na obou koncích provázkem
7. Váleček vložíme do nádoby s předem uvařeným horkým vývarem ze zeleniny a vaříme zvolna 3/
4 až 1 hodinu
8. Hotovou roládu vyjmeme na vál, rozbalíme a částečně vychladlou krájíme na stejné kousky a přeléváme omáčkou.

Doporučení:

– K roládě podáváme brambory a křenovou, rajčatovou nebo hořčičnou omáčku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy