REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ryba s mušlemi a omáčkou ze zakysané smetany

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filé z tresky připravené v parním hrnci, podávané s výborně ochucenými slávkami a přelité jemnou omáčkou ze zakysané smetany.


Ingredience:
200 grybí filé (treska obecná)
pepř
sůl
Mušle:
8 ksmušlí slávky jedlé
1 ksbobkového listu
1 ksšalotky
25 gmásla
petrželová nať
kousek řapíku
snítky tymián
kousek pórku
Omáčka:
2 lžícešťávy ze slávek
1 lžícehusté zakysané smetany
1 ksžloutku
šťáva z půlky citronu
pepř
sůl

Postup:

1. Rybu osolíme, opepříme a uvaříme v napařovacím hrnci
2. Na 25 g másla osmažíme najemno nakrájenou šalotku
3. Přidáme bobkový list svázaný s pórkem, tymiánem, řapíkem a petrželovou natí a očištěné slávky
4. Vaříme na prudkém ohni – asi 5 minut – pod poklicí, dokud se všechny slávky neotevřou
5. Pak je vybereme a masíčko vyloupeme
6. Vývar přecedíme a použijeme na přípravu omáčky.
7. Omáčka: všechny ingredience dáme do misky a zahřejeme ve vodní lázni
8. Osolíme a opepříme
9. Prohřejeme, ale nevaříme
10. Finální příprava pokrmu: přelijeme rybí filet, ozdobíme ho slávkami a sekanou petrželovou natí a podáváme s pečivem (můžeme přidat restovanou zeleninu, chřest, fazolky apod.).

Poznámka:

Více zajímavých informací a inspirativních receptů naleznete na www.bileplus.eu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy