Uvaření pstruzi ve vývaru s máslem.
Ingredience:
4 ks | pstruhů |
100 g | másla |
citrónová šťáva | |
Vývar: | |
1 l | vody |
2 dl | bílého vína |
2 cl | octa |
50 g | mrkve |
50 g | cibule |
30 g | petržele |
petrželka | |
celý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou, na menší kousky pokrájenou mrkev, petržel a cibuli zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř, petrželku a vaříme 20 minut
2. Pak přilijeme bílé víno, ocet, přidáme očištěné pstruhy a při mírném varu vaříme asi čtvrt hodiny
3. Uvařené pstruhy přeložíme na nahřáté talíře a podáváme s rozehřátým máslem (v omáčníku), smíchaným s citrónovou šťávou.
– Příloha: Vařené brambory.
Poznámka:– Stejně můžeme připravit i kapra nebo štiku.