REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pstruzi namodro

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvaření pstruzi ve vývaru s máslem.


Ingredience:
4 kspstruhů
100 gmásla
citrónová šťáva
Vývar:
1 lvody
2 dlbílého vína
2 clocta
50 gmrkve
50 gcibule
30 gpetržele
petrželka
celý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou, na menší kousky pokrájenou mrkev, petržel a cibuli zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř, petrželku a vaříme 20 minut
2. Pak přilijeme bílé víno, ocet, přidáme očištěné pstruhy a při mírném varu vaříme asi čtvrt hodiny
3. Uvařené pstruhy přeložíme na nahřáté talíře a podáváme s rozehřátým máslem (v omáčníku), smíchaným s citrónovou šťávou.

Doporučení:

– Příloha: Vařené brambory.

Poznámka:

– Stejně můžeme připravit i kapra nebo štiku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy