REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pangasius na kari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filé z pangasiuse povařené v kari omáčce.


Ingredience:
800 gfilé z pangasiuse
50 gmásla
1/4 lrybího vývaru
1/8 lkysané smetany
2 lžícecitronové šťávy
1 lžícemouky
1 lžícekari
1 kssvazku pažitky
sůl

Postup:

1. Filé omyjeme pod tekoucí studenou vodou a osušíme
2. Osolíme, potřeme citronovou šťávou a necháme 15 minut odležet
3. Nakrájíme na větší kostky
4. V hrnci rozpustíme máslo, zasypeme moukou a kari kořením, za stálého míchání necháme lehce zhnědnout, pak přilijeme rybí vývar a kyselou smetanu
5. Lehce zavaříme a na mírném ohni necháme 5 minut zahřívat, přidáme kostky ryby a vaříme 15 minut
6. Podle potřeby dochutíme solí a kari kořením
7. Jednotlivé porce ryby servírujeme posypané nasekanou pažitkou.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme rýži.

Poznámka:

Tento recept lze použít i na rybí filé z tresky, mořského okouna …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy