REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okoun s vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce okouna uvařené v osolené a mírně okyselené vodě, servírované posypané na másle osmahnutými, posekanými vejci.


Ingredience:
800 gokouna
60 gmásla
40 gpetržele
40 gpórku
4 ksvejce uvařená na tvrdo
2 kshřebíčky
1/2 ksmenší cibule
20 mlocta
petrželka
tymián
voda
sůl

Postup:

1. Jednotlivé porce okouna dáme do mírně osolené a octem okyselené vody s nakrájenou zeleninou a s kořením a přivedeme pod poklicí k varu
2. Jakmile nám začne voda vařit, poklici sundáme a na mírném ohni maso povaříme doměkka
3. Uvařené porce vytáhneme, necháme důkladně okapat, vyskládáme je na talíře a posypeme na másle osmahnutými, posekanými vejci
4. Pokrm zdobíme snítky petrželky a ihned podáváme.

Poznámka:

Více o okounovi říčním najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Okoun říční.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy