REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pstruzi s bylinkovou krustou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nasekanými, solí a česnekem ochucenými bylinkami nadití pstruzi, zprudka opečení na pánvi na másle, zapečení v troubě hojně potření bylinkovo-česnekovou směsí.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kspstruzi v celku připravení pro kuchyňské zpracování
3-4 ksstroužky česneku
1 kscitronu + měsíčky citronu na ozdobu
1/2 svazkupetrželové natě
3-4 lžícenasekaných lístků bazalky, případně jiných oblíbených bylinek
2 lžícehladké mouky
2 lžícestrouhanky
140 gmásla
máslo na vymazání pekáče
pepř
sůl

Postup:

1. Bazalku s petrželkou usekáme na jemno a promícháme s česnekem utřeným se solí, pak bylinkovou směs s česnekem rozdělíme na dvě stejně velké části, jednu část necháme na později, do druhé poloviny přimícháme tak 40 g změklého másla a 2 lžíce strouhanky, vznikne nám hustá hmota
2. Pstruhy důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou, vnitřní část dutiny pstruhů okořeníme pepřem, pokapeme citronovou šťávou a dáme do nich tu část bylinkové směsi s česnekem bez másla a strouhanky, z venku pstruhy poprášíme hladkou moukou
3. V pánvi rozehřejeme 100 g másla, ryby na másle krátce, z obou stran, osmahneme
4. Zapékací misku nebo pekáček silně vytřeme máslem, položíme do ní opečené pstruhy, povrch hojně potřeme bylinkovou směsí smíchanou se strouhankou a máslem
5. Ryby přelijeme zbytkem másla z pánve, pokapeme citronem a dáme zapéci do trouby vyhřáté na 180-190 °C
6. Pečeme cca 20-25 minut, až krusta zezlátne.

Doporučení:

Pstruhy podáváme například s opečenými brambory, ryby zdobíme měsíčky citronu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy