REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pstruzi na mandlích

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pstruzi opečení na másle, servírovaní s připravenou omáčkou ze smetany, másla a mandlí.


Ingredience:
4 ksmenších pstruhů
100 gmásla
50 gloupaných pražených mandlí
100 mlsmetany na šlehání
hladká mouka
sůl

Postup:

1. Pstruhy si očistíme, omyjeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou
2. Pražené mandle si nakrájíme na jemné proužky
3. Na pánvi si rozehřejeme máslo, vložíme pstruhy a opečeme z každé strany asi 5 minut
4. Poté pstruhy vyjmeme, do másla po opékání vložíme nakrájené mandle, zalijeme smetanou a za neustálého míchání prohřejeme
5. Pstruhy přeložíme na talíře a přelijeme teplou smetanovou omáčkou s mandlemi.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy