Filety slepené smetanovou omáčkou, obalené slaninou, na másle opečené, posypané parmazánem.
Ingredience:
4 ks | menších pstruhů |
4 ks | plátků anglické slaniny |
1 ks | šalotky |
125 g | másla |
50 g | tvrdého sýra |
150 ml | smetany |
1 lžíce | hladké mouky |
parmazán na posypání | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. V hrnci osmahneme na 1 lžíci rozehřátého másla oloupanou, na drobno nakrájenou šalotku, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku, kterou zalijeme smetanou a vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr, dochutíme solí a pepřem
2. Očištěného pstruha rozdělíme na filety, osolíme a opepříme
3. Pak vždy 2 filety slepíme připravenou omáčkou, zabalíme do slaniny, zpevníme párátky a opečeme po obou stranách na zbylém rozehřátém másle
4. Opečené ryby zbavíme párátek a podáváme sypané na jemno strouhaným parmazánem.