REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pstruh se smetanovou omáčkou a slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filety slepené smetanovou omáčkou, obalené slaninou, na másle opečené, posypané parmazánem.


Ingredience:
4 ksmenších pstruhů
4 ksplátků anglické slaniny
1 ksšalotky
125 gmásla
50 gtvrdého sýra
150 mlsmetany
1 lžícehladké mouky
parmazán na posypání
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V hrnci osmahneme na 1 lžíci rozehřátého másla oloupanou, na drobno nakrájenou šalotku, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku, kterou zalijeme smetanou a vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr, dochutíme solí a pepřem
2. Očištěného pstruha rozdělíme na filety, osolíme a opepříme
3. Pak vždy 2 filety slepíme připravenou omáčkou, zabalíme do slaniny, zpevníme párátky a opečeme po obou stranách na zbylém rozehřátém másle
4. Opečené ryby zbavíme párátek a podáváme sypané na jemno strouhaným parmazánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy