REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Provensálská krkovička

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc naložené plátky krkovice, druhý den zprudka opečené na oleji, pak zapečené v troubě ve vrstvách spolu s předvařenými brambory, cherry rajčátky a stroužky česneku, ochucené výpekem po opečeném mase, solí a provensálským kořením.


Ingredience:
cca 1 kgvepřového masa, nejlépe krkovičky (s kostí nebo i bez ní)
cca 1 kgbrambor
cca 500 gcherry rajčátek
1-2 palicečesneku
provensálské koření
plnotučná hořčice
kečup
voda
olej
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na jednotlivé plátky, které mírně naklepeme
2. Připravíme si marinádu; v misce smícháme 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice spolu s 1 lžící provensálského koření
3. Připravené plátky masa potřeme z obou stran marinádou a dáme do ledničky nejlépe přes noc marinovat
4. Důkladně omyté brambory dáme vařit ve slupce do mírně osolené vody, podle velikosti vaříme 10-15 minut, pak je slijeme a dáme stranou
5. Marinované plátky masa zprudka opečeme na oleji z jedné strany, pak je otočíme, teprve tehdy osolíme a dále opékáme, dokud se pěkně nezatáhne i z druhé strany
6. Pekáč vymažeme olejem na dno poklademe opečené maso, na krkovici položíme předvařené brambory, cherry rajčátka a očištěné stroužky česneku (opravdu se nebojíme použít až dvě palice!), celé to ještě přelijeme výpekem, do kterého jsme nalili trochu vody, osolíme a posypeme provensálským kořením
7. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přikryté minimálně 30 minut, pak odklopené dalších 30 minut, maso by mělo zůstat šťavnaté a brambory by měli být tak akorát měkké a na povrchu křupavé.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Iva Vargová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy