REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Provensálská krkovička

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc naložené plátky krkovice, druhý den zprudka opečené na oleji, pak zapečené v troubě ve vrstvách spolu s předvařenými brambory, cherry rajčátky a stroužky česneku, ochucené výpekem po opečeném mase, solí a provensálským kořením.


Ingredience:
cca 1 kgvepřového masa, nejlépe krkovičky (s kostí nebo i bez ní)
cca 1 kgbrambor
cca 500 gcherry rajčátek
1-2 palicečesneku
provensálské koření
plnotučná hořčice
kečup
voda
olej
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na jednotlivé plátky, které mírně naklepeme
2. Připravíme si marinádu; v misce smícháme 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice spolu s 1 lžící provensálského koření
3. Připravené plátky masa potřeme z obou stran marinádou a dáme do ledničky nejlépe přes noc marinovat
4. Důkladně omyté brambory dáme vařit ve slupce do mírně osolené vody, podle velikosti vaříme 10-15 minut, pak je slijeme a dáme stranou
5. Marinované plátky masa zprudka opečeme na oleji z jedné strany, pak je otočíme, teprve tehdy osolíme a dále opékáme, dokud se pěkně nezatáhne i z druhé strany
6. Pekáč vymažeme olejem na dno poklademe opečené maso, na krkovici položíme předvařené brambory, cherry rajčátka a očištěné stroužky česneku (opravdu se nebojíme použít až dvě palice!), celé to ještě přelijeme výpekem, do kterého jsme nalili trochu vody, osolíme a posypeme provensálským kořením
7. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přikryté minimálně 30 minut, pak odklopené dalších 30 minut, maso by mělo zůstat šťavnaté a brambory by měli být tak akorát měkké a na povrchu křupavé.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Iva Vargová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy