Okořeněné kuřecí plátky opečené na oleji, servírované spolu s dušeným špenátem a vařenými bramborami.
Ingredience:
500 g | kuřecích prsních řízků |
2 lžíce | olivového oleje |
250 ml | smetany na vaření |
1 ks | balení listového špenátu |
3 ks | stroužků česneku |
8 ks | středně velkých brambor |
hrstka sekané petrželky | |
směs italských bylinek | |
mletý pepř čtyř barev | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a vaříme v osolené vodě doměkka
2. Na pánvi zahřejeme lžíci olivového oleje, osmahneme na něm oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, přidáme omytý, okapaný listový špenát, asi 5 minut podusíme, nakonec přilijeme smetanu, osolíme a necháme přejít varem
3. Kuřecí řízky očistíme, opláchneme, osušíme, každý po obou stranách lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a na zbylém oleji zprudka opečeme, asi 4 minuty po každé straně
4. Plátky masa na talíři obložíme dušeným špenátem a vařenými bramborami, které posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.