REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přírodní kuřecí plátek se špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněné kuřecí plátky opečené na oleji, servírované spolu s dušeným špenátem a vařenými bramborami.


Ingredience:
500 gkuřecích prsních řízků
2 lžíceolivového oleje
250 mlsmetany na vaření
1 ksbalení listového špenátu
3 ksstroužků česneku
8 ksstředně velkých brambor
hrstka sekané petrželky
směs italských bylinek
mletý pepř čtyř barev
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a vaříme v osolené vodě doměkka
2. Na pánvi zahřejeme lžíci olivového oleje, osmahneme na něm oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, přidáme omytý, okapaný listový špenát, asi 5 minut podusíme, nakonec přilijeme smetanu, osolíme a necháme přejít varem
3. Kuřecí řízky očistíme, opláchneme, osušíme, každý po obou stranách lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a na zbylém oleji zprudka opečeme, asi 4 minuty po každé straně
4. Plátky masa na talíři obložíme dušeným špenátem a vařenými bramborami, které posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy