REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Protýkaná hovězí pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaninou, mrkví a celerem prošpikované hovězí maso, upečené v troubě doměkka.


Ingredience:
500 gzadního hovězího masa (špalíček)
30 gslaniny
20 gsádla
1 kskousek mrkve
1 kskousek celeru
1 kscibule
1/2 kskostky bujónu
1 lžícerajčatového protlaku
1 lžícehladké mouky
jedna kulička nového koření
dvě kuličky černého pepře
vývar na podlití
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Mírně naklepané hovězí maso protkneme poloviční dávkou slaniny, mrkve a celeru, vše nakrájené na tenké nudličky, osolíme, opepříme a opečeme po všech stranách na rozehřátém sádle, pak maso vyjmeme
2. Do sádla přidáme zbylou slaninu nakrájenou na kostičky, rozškvaříme ji, přidáme zbytek zeleniny a cibuli nakrájenou na plátky, osmahneme dorůžova
3. Zeleninu zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme maso, rajčatový protlak, bujón, koření a pečeme doměkka, během pečení poléváme maso šťávou z výpeku a podléváme vývarem
4. Z hotového pokrmu maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, šťávu procedíme, zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme tyčovým mixérem.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží, bramborami nebo například bramborovými noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy