REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Provensálská hovězí pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná hovězí kýta pečená doměkka s mrkví, olivami, slaninou, rajčaty, fazolkami a bylinkami.


Ingredience:
800 ghovězí kýty
200 gcelých oliv bez pecek
150gslaniny
100 gnasekaných oliv
100 gzelených fazolek
4 ksrajčat
3 ksstroužků česneku
2 ksmrkve
1 ksbobkového listu
1 kssnítky tymiánu
1 kssvazku kudrnky
voda
sůl
Na marinádu:
200 mlčerveného vína
50 mlolivového oleje
2 ksšalotky nebo svazek mladé cibulky
2 kskuliček pepře
1 ksmalého řapíkatého celeru
1 ksbobkového listu
1 kssnítky tymiánu
1 ksmrkve

Postup:

1. Na rozehřátém oleji orestujeme očištěné, nadrobno nakrájené šalotky, očištěnou mrkev i řapíkatý celer, zalijeme vínem, přidáme zrnka pepře, snítku tymiánu, bobkový list a pozvolna vaříme 8 minut, pak necháme vychladnout
2. Očištěnou hovězí kýtu osolíme, vložíme do vychladlé marinády a necháme 12 hodin marinovat
3. Marinované maso přendáme do zapékací mísy, obložíme očištěnými, na menší kousky nakrájenými mrkvemi, plátky slaniny, bobkovým listem, snítkou tymiánu, kudrnky, oloupanými, na plátky nakrájenými stroužky česneku, podlijeme trochou vody, pečeme při 180 °C zhruba 90 minut za občasného přelévání šťávou a podle potřeby podlévání vodou
4. Pak přidáme olivy, na kostičky nakrájená rajčata, očištěné fazolky a pečeme ještě dalších 25 minut doměkka.

Doporučení:

Podáváme s vařenými těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy