REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přírodní roštěná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky hovězího roštěnce, podušené na cibulce.


Ingredience:
1 kghovězího roštěnce
2 kscibule
mletý černý pepř
sůl
tuk
hladká mouka
vlažná voda

Postup:

1. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje a naklepeme
2. Osolíme a posypeme pepřem
3. Do hrnce dáme tuk na kterém zprudka opečeme roštěnky z obou stran
4. Maso vyjmeme, do tuku od opékání vložíme na drobno nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, pak přidáme menší množství vlažné vody a opečené maso
5. Dusíme pod poklicí 60 minut, až nám maso změkne
6. Měkké maso vyjmeme, uchováme v teple, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, případně zředíme vlažnou vodou a ještě 30 minut povaříme
7. Hotovou šťávu přecedíme přes cedník na připravené maso, dle chuti přisolíme, společně krátce povaříme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory, dušená rýže a různě upravená zelenina (mrkev, hrášek).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy