Hovězí maso nakrájené na kostky a na cibulovém základě podušené doměkka spolu s rajským protlakem a houbami.
Ingredience:
600 g | hovězího masa předního, nebo roštěnky |
100 g | hub |
150 ml | smetany |
1 lžíce | rajského protlaku |
3 lžíce | oleje |
1 ks | červené papriky |
1 ks | cibule |
jarní cibulka | |
mletý pepř | |
tymián | |
kmín | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky a dobře očištěné houby na menší kousky
2. Na rozpáleném oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, které ze všech stran opečeme, vmícháme houby, okořeníme kmínem, mletým pepřem, tymiánem, osolíme, podle potřeby zalijeme vodou, přidáme rajský protlak, promícháme, přiklopíme a dusíme doměkka (asi 60 minut)
3. Když je maso měkké vmícháme smetanu, krátce prohřejeme, rozdělíme na talíře, ozdobíme očištěnou na nudličky nakrájenou paprikou a posypeme nasekanou cibulkou.
Podáváme například s houskovým knedlíkem.