REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pražský koláč ve tvaru donutek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tentokrát jsem vymyslela Pražský koláč ve tvaru donutek, lépe se jí a při jeho konzumaci neteče tolik krém ven.


Ingredience:
250 ghladké mouky
200 gpolohrubé mouky
100 gšpaldové mouky
15 gdroždí
200 mlkysané smetany
100 mlmléka
4 lžícecukru
1 ksvejce
špetka soli
Na náplň:
2 sáčkyvanilkové pudinky
600 mlmléka
250 gmásla
3 vrchovaté lžícecukru
1 ksžloutku
Na drobenku:
polohrubá mouka
skořice
cukr
olej
Ostatní:
vejce na potření a papír na pečení

Postup:

1. Ingredience na těsto dám do pekárny, zapneme program na umíchání a vykynutí těsta, nebo můžeme těsto klasicky vymíchat a nechat kynout pod čistou utěrkou, až zdvojnásobí svůj objem
2. Po vykynutí vytvarujeme koláčky v podobě donutek, tedy s dírkou uprostřed, vyskládáme je na plech vyložený papírem na pečení a nechám nakynout
3. Koláčky potřeme vejcem a drobenkou připravenou z mouky, cukru, oleje a skořice
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 min
5. Vychladlé koláče prokrojíme a plníme pudinkovým krémem, který připravíme podle návodu na obalu
6. Nakonec koláče pocukrujeme a můžeme podávat.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám na stránky facebooku vložila paní Věra Skoumalová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy