Tentokrát jsem vymyslela Pražský koláč ve tvaru donutek, lépe se jí a při jeho konzumaci neteče tolik krém ven.
Ingredience:
250 g | hladké mouky |
200 g | polohrubé mouky |
100 g | špaldové mouky |
15 g | droždí |
200 ml | kysané smetany |
100 ml | mléka |
4 lžíce | cukru |
1 ks | vejce |
špetka soli | |
Na náplň: | |
2 sáčky | vanilkové pudinky |
600 ml | mléka |
250 g | másla |
3 vrchovaté lžíce | cukru |
1 ks | žloutku |
Na drobenku: | |
polohrubá mouka | |
skořice | |
cukr | |
olej | |
Ostatní: | |
vejce na potření a papír na pečení |
Postup:
1. Ingredience na těsto dám do pekárny, zapneme program na umíchání a vykynutí těsta, nebo můžeme těsto klasicky vymíchat a nechat kynout pod čistou utěrkou, až zdvojnásobí svůj objem
2. Po vykynutí vytvarujeme koláčky v podobě donutek, tedy s dírkou uprostřed, vyskládáme je na plech vyložený papírem na pečení a nechám nakynout
3. Koláčky potřeme vejcem a drobenkou připravenou z mouky, cukru, oleje a skořice
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 min
5. Vychladlé koláče prokrojíme a plníme pudinkovým krémem, který připravíme podle návodu na obalu
6. Nakonec koláče pocukrujeme a můžeme podávat.
Recept i s fotografií nám na stránky facebooku vložila paní Věra Skoumalová.