REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pražský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky předního hovězího (nejlépe kližky) podušené na cibulovém základě ve vývaru ochuceném rajčatovým protlakem.


Ingredience:
600 gpředního hovězího masa (nejlépe kližky)
250 gcibule
7 dlvývaru z kostí
2-3 ksstroužky česneku
2 kspárky
4 lžícesádla
2 lžičkyhladké mouky
2 lžičkysladké mleté papriky
rajčatový protlak
majoránka
mletý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném sádle dozlatova
2. K cibuli přidáme na kostky nakrájené maso, za stálého míchání maso orestujeme
3. Přidáme hladkou mouku, krátce osmahneme, pak přidáme papriku, rajčatový protlak a opět vše chvíli restujeme
4. Nakonec vše zalijeme vývarem z kostí, osolíme, přidáme utřený česnek, nasekaný kmín, pepř a dusíme do změknutí masa
5. Před dokončením dochutíme guláš majoránkou, případně ho ještě osolíme
6. Před podáváním každou porci ozdobíme půlkou ohřátého párku.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme houskový knedlík, případně vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy