Kousky předního hovězího (nejlépe kližky) podušené na cibulovém základě ve vývaru ochuceném rajčatovým protlakem.
Ingredience:
600 g | předního hovězího masa (nejlépe kližky) |
250 g | cibule |
7 dl | vývaru z kostí |
2-3 ks | stroužky česneku |
2 ks | párky |
4 lžíce | sádla |
2 lžičky | hladké mouky |
2 lžičky | sladké mleté papriky |
rajčatový protlak | |
majoránka | |
mletý pepř | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném sádle dozlatova
2. K cibuli přidáme na kostky nakrájené maso, za stálého míchání maso orestujeme
3. Přidáme hladkou mouku, krátce osmahneme, pak přidáme papriku, rajčatový protlak a opět vše chvíli restujeme
4. Nakonec vše zalijeme vývarem z kostí, osolíme, přidáme utřený česnek, nasekaný kmín, pepř a dusíme do změknutí masa
5. Před dokončením dochutíme guláš majoránkou, případně ho ještě osolíme
6. Před podáváním každou porci ozdobíme půlkou ohřátého párku.
Jako přílohu podáváme houskový knedlík, případně vařené brambory.