REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pražský flamendr

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso nakrájené na kostičky, dušené na cibuli s přidáním nakrájené papriky, česneku, kečupu a podlité pivem.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
400 gzadního hovězího
200 gpaprik
200 gcibule
150 mlsvětlého piva
3 ksstroužků česneku
3 lžícesádla
1 lžícekečupu
1 lžičkamleté papriky
mletý kmín
sůl

Postup:

1. Maso očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kostky 2. Papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky 3. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno 4. Na rozpáleném sádle zpěníme dvě třetiny nakrájené cibule dozlatova, vložíme nakrájené maso, osolíme a ze všech stran osmahneme 5. Vmícháme mletou papriku, oloupaný prolisovaný česnek, mletý kmín a kečup 6. Podlijeme trochou piva a pod pokličkou dusíme
7. Za občasného promíchání podle potřeby podléváme pivem, až je maso téměř měkké
8. Ke konci dušení přidáme zbytek nadrobno pokrájené cibule, nakrájenou papriku a zvolna dodusíme doměkka.

Doporučení:

Podáváme například s pečivem, nebo zapečenými bramborami.

Poznámka:

Maso krájíme napříč svalových vláken (dříve se udusí a bude křehčí). Pro pikantnější chuť můžeme přidat feferonku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy