Hovězí maso nakrájené na kostičky, dušené na cibuli s přidáním nakrájené papriky, česneku, kečupu a podlité pivem.
Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby: | |
400 g | zadního hovězího |
200 g | paprik |
200 g | cibule |
150 ml | světlého piva |
3 ks | stroužků česneku |
3 lžíce | sádla |
1 lžíce | kečupu |
1 lžička | mleté papriky |
mletý kmín | |
sůl |
Postup:
1. Maso očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kostky 2. Papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky 3. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno 4. Na rozpáleném sádle zpěníme dvě třetiny nakrájené cibule dozlatova, vložíme nakrájené maso, osolíme a ze všech stran osmahneme 5. Vmícháme mletou papriku, oloupaný prolisovaný česnek, mletý kmín a kečup 6. Podlijeme trochou piva a pod pokličkou dusíme
7. Za občasného promíchání podle potřeby podléváme pivem, až je maso téměř měkké
8. Ke konci dušení přidáme zbytek nadrobno pokrájené cibule, nakrájenou papriku a zvolna dodusíme doměkka.
Podáváme například s pečivem, nebo zapečenými bramborami.
Poznámka:Maso krájíme napříč svalových vláken (dříve se udusí a bude křehčí). Pro pikantnější chuť můžeme přidat feferonku.