REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomalené telecí plátky na cibuli a cideru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příprava pokrmu v pomalém hrnci. Tentokrát zde máme orestované telecí plátky pmalu vařené ve vývaru ochuceném wocestrem, sojovkou, ciderem, cibulí ….


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kstelecí plátky
4 ksvelké cibule
1 kskousek másla + olej
200 mlcideru
1 hrnekvývaru nebo vody
2 lžícesojové omáčky
2 lžícesladké chilli omáčky
1 lžičkawocestru
1/2 lžičkyhnědého cukru
drcený rozmarýn
pepř
sůl

Postup:
  1. Nejprve si připravíme pánev, rozehřejeme kousek másla s kapkou oleje
  2. Maso osolíme, opepříme a trochu ocukrujeme
  3. Na másle pak maso orestujeme a poté vložíme do pomalého hrnce
  4. Do výpeku přidáme ještě kousek másla, na plátky nakrájenou cibuli, worcester, sojovku, rozmarýn, vývar a cider, provaříme a pak přelijeme do pomalého hrnce
  5. Pomalíme, tedy vaříme 7 hodin.
Doporučení:

Podáváme například se štouchanými brambory ozdobenými smaženou cibulkou a fazolkami.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy