Kostky hovězího masa podušené na cibulovém základě s mletou paprikou, česnekem, rajským protlakem a klobásou doměkka.
Ingredience:
800 g | hovězího krku |
200 g | anglické slaniny |
100 g | čerstvého strouhaného křenu |
2 lžíce | rajského protlaku |
1 lžíce | sádla |
500 ml | zeleninového vývaru |
3 ks | stroužků česneku |
2 ks | paprikové klobásy |
2 ks | cibule |
mletá sladká paprika | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky
2. Na rozehřátém sádle zpěníme oloupané na drobno nakrájené cibule, přidáme maso a za stálého míchání ze všech stran opečeme
3. Maso osolíme, opepříme, přidáme mletou sladkou papriku i rajský protlak, zalijeme zeleninovým vývarem a zakryté dusíme do téměř měkka, pak přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a dusíme doměkka
4. V pánvi opečeme dokřupava na nudličky nakrájenou anglickou slaninu a očištěný křen nastrouháme na jemno
5. Hotový guláš rozdělíme na talíře, posypeme opečenou slaninou, strouhaným křenem a podáváme s knedlíky nebo čerstvým tmavým chlebem.