REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pražský guláš II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky hovězího masa podušené na cibulovém základě s mletou paprikou, česnekem, rajským protlakem a klobásou doměkka.


Ingredience:
800 ghovězího krku
200 ganglické slaniny
100 gčerstvého strouhaného křenu
2 lžícerajského protlaku
1 lžícesádla
500 mlzeleninového vývaru
3 ksstroužků česneku
2 kspaprikové klobásy
2 kscibule
mletá sladká paprika
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky
2. Na rozehřátém sádle zpěníme oloupané na drobno nakrájené cibule, přidáme maso a za stálého míchání ze všech stran opečeme
3. Maso osolíme, opepříme, přidáme mletou sladkou papriku i rajský protlak, zalijeme zeleninovým vývarem a zakryté dusíme do téměř měkka, pak přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a dusíme doměkka
4. V pánvi opečeme dokřupava na nudličky nakrájenou anglickou slaninu a očištěný křen nastrouháme na jemno
5. Hotový guláš rozdělíme na talíře, posypeme opečenou slaninou, strouhaným křenem a podáváme s knedlíky nebo čerstvým tmavým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy