REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pražský bramborový nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený nákyp z brambor, mletého masa, cibule a křenu, ochucený pivní omáčkou.


Ingredience:
800 gbrambor
250 gmletého masa (vepřové a hovězí)
150 gtvrdého chleba
2 lžícepolohrubé mouky
1 lžícemásla
1 lžičkacitronové šťávy
2-3 kscibule
2 ksvajec
světlé pivo
mletý pepř
strouhaný křen
rostlinný tuk
sůl

Postup:

1. Do směsi mletého masa přidáme chléb nakrájený na kostičky a namočený v pivu, 1 vejce, bílek, osolíme, opepříme a dobře vše promícháme
2. Do rozehřátého másla přidáme polohrubou mouku, krátce opečeme, zalijeme asi 100 ml piva a za stálého míchání připravíme hustou omáčku, do které zašleháme žloutek a vše ochutíme citronovou šťávou
3. Na dno tukem vymazané zapékací mísy rozložíme vrstvu brambor nakrájených na tenké plátky, pak vrstvu masové směsi, potom oloupané, na hrubo nakrájené cibule, trochu strouhaného křenu a vrstvy tak opakujeme (poslední vrstvou budou brambory)
4. Vše zalijeme omáčkou, dáme do trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut.

Doporučení:

Podáváme se sterilovanou zeleninou nebo houbami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy