REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné brambory pečené

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozpůlené brambory, vydlabané, promíchané s dalšími ingrediencemi, naplněné, zaklopené a obalené ve slanině, upečené dozlatova.


Ingredience:
10 ksvětších brambor
10 ksplátků anglické slaniny
1 kspaprikový lusk
1 kscibule
1 ksvejce
2 lžícehrášku
100 guzeniny
sladká mletá paprika
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Brambory omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřky, ty rozsekáme na drobno
2. Dužinu z brambor smícháme s nasekanou uzeninou, cibulí, paprikou a hráškem, vmícháme rozšlehané vejce, ochutíme kořením
3. Směsí naplníme vydlabané brambory, spojíme je párátky (vždy 2 poloviny k sobě), poklademe plátky anglické slaniny a dáme do pekáče
4. V troubě vyhřáté na 190-200 °C upečeme dozlatova.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy